Најновије

Ово што је Путин забранио у Русији, насмејаће вас до суза

Да није само битна светска политика, преговори договори, и све остало што један лидер моћне силе треба да ради, показао је руски председник Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: Риа)

Наиме, он је потписао закон којим се забрањује употреба псовки, бројева, знакова интерпункција, као и назива занимања приликом давања имена деци.
Поред тога, закон ће уређивати и како ће се дете презивати, односно да ли ће, према договору оца и мајке, дете носити очево или мајчино презиме, или и једно и друго спојено цртицом.
Руски медији су известили да пре овог закона није постојало ниједно ограничење приликом давања имена деци, а државне институције су биле у обавези да у регистар упишу име које су родитељи свом детету дали, како год оно гласило.
Иначе, разлог због чега је овај закон уопште и донет био је случај са једним дететом којег су родитељи намеравали да назову БОЧирВФ – биолошки објекат човека из породице Воронових-Фролових. Наиме, дете се родило 26. јуна 2002. године, а због спора који се водио око имена, документи ни дан-данас том детету нису издати, пренео је Спутњик.
Највише чудних имена деци су давали грађани руске престонице: Николај-Никита-Нил, Христамрирадос, Делфин, Април, Принцеза Данијела, Океана, Софија-Сунашце. 
Прочитајте ОВДЕ и шта руско Министарство саветује Русима да никако не раде у Србији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА