Најновије

ВУЧИЋ: Просечна плата скаче на 440 евра!

Повећање плата и пензија биће највеће до сада. Из нашег угла велико, из угла народа никад довољно, али највеће од смањења 2014, истакао је премијер током посете „Колубари“ 1. маја.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Плате и пензије биће повећане до краја године, биће укинути пенали на пензије после 65. године и биће повећана минимална цена рада, најавио је током првомајске посете „Колубари“ премијер Србије Александар Вучић.
- Повећање плата и пензија биће значајније него досад, у ствари највеће досад. Из нашег угла велико, из угла народа никад довољно, али највеће од смањења 2014. За повећање постоје бројни разлози, пре свега то што смо штедели, зарадили, што су људи били стрпљиви и трпељиви, а бројке то недвосмислено и потврђују - рекао је Вучић и изразио наду да ће просечна плата до краја године са 390 бити повећана на 430 до 440 евра.
Говорећи о економској ситуацији, Вучић је истакао да у Србији око 350.000 радника прима минималац, али и најавио да је Влада спремна да знатно увећа минималну цену рада. Међутим, потребно је да се о томе разговара и са послодавцима, а што се тиче проблема везаних за пензионере, рекао да је договорено да ће људи који пре 65. године иду у пензију, без бенефицираног радног стажа, имати умањење пензије само до 65. године, а не до краја живота.
- То ће коштати најмање 220 милиона евра, али за то ипак има новца због доброг рада и планирања у претходном периоду - рекао је премијер.
Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, јуче је рекао да су буџету обезбеђена средства да се веће плате и пензије исплате до краја године.
- Врло брзо ће се знати и колико ће то повећање бити. Што се тиче повећања минималне цене рада, предстоје нам разговори са послодавцима и синдикатима, а рок за завршетак договора је 15. септембар, како би нова минимална цена рада почела да се примењује од наредне године - најавио је Вулин. Вучић донео одлуку да Синиша Мали неће бити градоначелник Београда. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић у Колубари:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА