Најновије

ДОГАЂА СЕ НЕМОГУЋЕ: Србин постаје потпредседник хрватске владе?!

Хрватска влада ће бити реконструисана, министри који недостају биће попуњени, ако буде потребно реконструкција ће бити обимнија од минималног неопходног броја, каже председник СДСС-а Милорад Пуповац.

Загреб (Фото: Pixabay)

Председник СДСС-а Милорад Пуповац верује да је, избором новог преседника Сабора, превазиђена парламентарна криза у Хрватској, рекао је за РТС.
- Економски и политички разлози, као и разлози представника мањина су ти који нас мотивишу да допринесемо томе да се у Хрватској успостави политичка стабилност и да се у следећем кораку формира потребна политичка већина, потребан политички програм и реконструише влада. Уколико се буде градило партнерство које ће учврстити стабилност владе, такође ћемо подржати, ако се не успе алтернатива је оно што одговорност налаже када се пројект наметања стабилности не може остварити онда су пред нама избори - рекао је Пуповац.
Председник СДСС-а каже да ће ако буде потребно реконструкција владе бити обиминија.
- Влада ће бити реконструисана, министри који недостају биће попуњени, ако буде потребно реконструкција ће бити обимнија од минималног неопходног броја и то је пред нама који чинимо парламентарну већину.
На питање да ли ће, као што се данима нагађа у медијима бити нови потпреседник те владе, Пуповац каже да су то спекулације.
- То су спекулације потребно је направити ово што смо рекли стабилизовати парламент и како да се изврши реконструкција владе.
Пуповац каже да актуелну кризу неке странке користе у функцији локалних избора који су заказани за 21. мај.
- Један од разлога зашто су покренули ову кризу, пре свега Мост је управо да би на локалним изборима добили што боље резултат. Ми очекујемо добар резултат да ћемо потврдити и проширити успех који смо имали у неким срединама.
Поповац очекује да ће СДСС "проширити свој успех у неким срединима", упркос чињеници да су из изборних евиденција због пребивалишта брисани Срби из Хрватске.
- Упркос том проблему, нажалост министар који је смењен Орепић је томе допринео јер упркос договору да заустави некотролисано брисање из евиденције то није урадио и многи људи нам се и даље јављају. Договорили смо да ћемо им помоћи да се та евиденција о пребивалишту ревидира односно одлуке које ће бити донесене на темељу жалби које ће људи уложити - закључио је Пуповац. Погледајте ОВДЕ које су најјаче криминалне групе у свету. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта Саво Штрбац каже о злочинима почињеним у операцији "Бљесак":
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА