Најновије

И БЕЗ ТИГРОВА И РУСА: Настављено сатирање џихадиста на северу Хаме! (ВИДЕО/МАПА)

Упркос премештању главнине ударних снага Сиријске арапске армије са севера покрајине Хама на исток Хомса, преостале јединице које се налазе на овом фронту настављају низ успеха који су започеле Тигрове снаге и руски специјалци.

Тенковске јединице САА (Фото: ЈуТјуб)

Предвођени 39. и 41. бригадом 4. механизоване дивизије и новим јединицама елитног 5. легиона, које су изашле из руских тренажних кампова, САА и Снаге националне одбране Мухардеха, састављене претежно од сиријских хришћана, преузеле су данас контролу над градом Залакијат у близини Хелфаје. Сиријске снаге још јуче су успеле да уђу у град и да га у једном тренутку и заузму, али нису биле у стању и да га задрже, па је данас извршен нови удар на џихадисте у Залакијату.

Већ рано јутрос покренут је нови напад у ком су позиције Хајат Тахрир ал Шама буквално прегажене, а џихадисти, уз тешке губитке приморани на бег, даље према северу.
У овом нападу, за разлику од јучерашњег, сиријске снаге успеле су да заузму и истоимено брдо, чиме је град обезбеђен од новог контранапада сиријске Ал Каиде. Пре напада сиријска авијација извршила је припрему терена за надолазеће сиријске снаге у Залакијату: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Наставља се и бомбардовање Лтамене, централног упоришта џихадиста на северу Хаме и
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА