Најновије

Вулин положио венац, па напустио скуп због заставе тзв. Косова!

Министар Александар Вулин, након што је положио венац на централном споменику у концентационом логору Маутхаузен, напустио је комеморацију.

Александар Вулин (Фото: Медија центар)

Он је комеморацију напустио у знак протеста због присуства делегације Косова на скупу и уложио званичан протест.
Вулин је рекао да је делегација Владе Србије положила свој венац на гроб стотине хиљада уморених људи, који то заслужују, као што заслужују успомену и пажњу и хиљаде Срба који су тамо побијени. 
- Зато смо положили наш венац и показали колико поштујемо и ценимо све оне који су овде страдали и колико ценимо људску патњу и муку. Али наша делегација није могла да дозволи да ћутке посматрамо како се застава лажне државе Косово овде представља као права држава и како се позивају као да су били део анифашистичке коалиције - рекао је Вулин. 
Он је истакао да Косово за нас није држава и не може бити представљено на било какав другачији начин, осим на начин који је дозвољен. 
- Овде се то нажалост није догодило. Данима већ говоримо, ево и овде говоримо, о томе како непоштовање историје може да доведе до зла. То се данас и десило, косовска застава међу државама не може да буде, и то је зло. Косовска застава нема шта да тражи међу чланицама антихителеровске коалиције, међу земљама победницама - поручио је Вулин. 
Он је назначио да Србија не може да дозволи да се преко њеног суверенитета и њеног поноса гази на овако бруталан начин. 
- Зато смо уложили и улажемо званичан протест, зато смо напустили наставак комеморације. Наше жртве су испоштоване, све жртве овде су испоштоване, нисмо дозволили да се наше присуство на било који начин умањи, али нећемо дозволити да се држава Србија гази - рекао је министар. 
Вулин, који предводи државну церемонију обележавања 72 године од ослобађања логора Маутхаузен у Аустрији, претходно је открио нову спомен-плочу посвећену Србима који су живот изгубили у том логору и положио венац на тој плочи и споменику Југословенима погинулим у Другом светском рату. 
Комеморацији је присуствовао и дрзавни врх Аустрије. Погледајте ОВДЕ шта је Додик рекао о рехабилитацији фашизма. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта је Шешељ рекао о Алојзију Степинцу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА