Најновије

МЕЈ ОДУВАЛА УН: Кад напустимо ЕУ, владаће наша правила и биће мање миграната!

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је да ће одржати обећање и смањити број миграната који долазе у Велику Британију на "десетине хиљада" годишње, ако победи на изборима идућег месеца.

Тереза Меј (Фото: Синхуа)

С друге стране из УНЦР је саопштено да би следећа британска влада требало да "уради исправну ствар" за избеглице, а најпре да повећа квоте за пресељење.
Наредна влада требало би да ради на поновном уједињењу више избеглица са породицама у Великој Британији и смањењу броја притворених тражилаца азила. Уочи општих избора, који би требало да буду одржани у Британији 8. јуна, представник УНХЦР-а у Британији Гонзало Варгас Љоса позвао је будућу Владу да учини више како би помогла избеглицама које беже од конфликта. 
Да то неће приоритет британске Владе показала је Меј у свом обраћању присталицама Конзервативне странке у Лондону.
"Важно је да наставимо да говоримо о томе да ћемо смањити број миграната на одрживи ниво. Верујемо да су то десетине хиљада".
Иако је то био циљ конзервативаца откако су 2010. дошли на власт, он досад није био испуњен. Званични подаци говоре да је 273.000 људи стигло у Велику Британију у години закључно са септембром 2016. године, 49.000 мање у односу на годину раније.
"Када напустимо ЕУ наравно да ћемо имати контролу над нашим границама, јер ћемо моћи да одредимо властита правила за људе који из ЕУ долазе у Британију", нагласила је.
"Напуштање ЕУ значи да неће бити слободе кретања као у прошлости", додала је Меј.
Најновије анкете показују да конзервативци за 22 посто воде у односу на лабуристе уочи парламентарних избора 8. јуна.
Конзервативна странка осваја 49 посто, два посто више у односу на прошлонедељне анкете, а лабуристи 27 посто, један постотни бод мање, показала је анкета листа Гардијана објављена у понедељак.
Центристички Либерални демократи су на девет посто, један постотни бод више, а противевропска Странка независности пада за два посто и сада добија шест.
Погледајте ОВДЕ и на који је то начин прва дама Француске обрукала супруга.
Извор: Хина/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нова "челична лејди", после Маргарет Тачер.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА