Најновије

НИКОЛИЋ УНМИК-У: Задовољни смо са Вама, само се (и даље) не мешајте

БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић данас је, у разговору са шефом УНМИК-а Захиром Танином, нагласио да су напори Србије да Косово не постане држава успешни све док УНМИК обавља своју улогу у обиму и на начин као и до сада.

Томислав Николић (Фото: Риа)

Председник Србије је изразио задовољство статусно неутралном улогом УНМИК-а и напорима да се реше проблеми на терену, у интересу свих грађана у Покрајини, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.
рекао је и да је Србија привржена дијалогу Београда и Приштине, али да забрињавају очигледне намере појединих албанских политичара да се створи "велика Албанија" и указао да су Албанци у великој заблуди ако мисле да не морају да направе никакве уступке, а при томе провоцирају и прете.
"Са друге стране, ми смо спремни да уступимо Албанцима на Косову, онолико колико добија заједница српских општина и даље од тога не можемо да идемо", нагласио је Николић и навео да је заоштрена ситуација на Балкану, али да не очекује да може да дође до оружаних сукоба.
Шеф УНМИК-а Захир Танин захвалио је Николићу за снажну подршку тој организацији и пренео захвалност генералног секретара УН Антонија Гутереса на његовом доприносу очувању мира у региону.
Танин је рекао да су напори УНМИК-а усмерени на конкретне активности и реализацију.
"Пуно смо радили на терену, пружајући подршку институцијама у успостављању владавине права, људских права, дијалогу између заједница, доприносећи миру и безбедности и борби против тероризма", рекао је Танин и напоменуо да су напори уложени и да се осигура да су извештаји генералног секретара УН о ситуацији на Косову реални и уравнотежени.
Танин је изразио очекивање да ће се дијалог Београда и Приштине наставити и захвалио се Николићу што је допринео смиривању тензија у региону.
Прочитајте ОВДЕ и о каквим то специјалним ракетама прича Александар Вучић док позива грађане да дођу на војну вежбу "Челик 2017". Извор: Ало/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте интервју Томислава Николића у емисији "Упитник".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА