Најновије

ОСЛОБОЂЕЊЕ БЕНГАЗИЈА: Војска генерала Хефтара на прагу велике победе! (МАПА)

Снаге лојалне генералу Калифи Хефтару, који господари истоком распарчане Либије извршиле су данас удар на две градске области Бенгазија које се још увек налазе у рукама џихадиста Ансар ал Шарије.

ЛНА (Фото: ЈуТјуб)

Упад јединица за специјалне операције у два преостала градска дистрикта, пратили су и авиони Либијске националне армије (ЛНА), а забележен је нови напредак Хефтарових снага. - Данас је извршен јуриш на Сабри и Сук ал Хут и преузета је контрола над већим бројем контролних тачака, рекао је командир ЛНА за Бенгази Фадел ал Хаси. Он је додао да је током акције деактивиран велики број експлозивних направа и уништено једно самоубилачко возило пре него што је стигло на циљ.
У операцијама је настрадало 12 војника ЛНА, док о жртвама међу џихадистима није било јасних информација. У Бенгазију, који је некада био симбол "побуне" против Гадафија, његов некадашњи генерал и некадашњи отворени плаћеник америчке ЦИА, генерал Калифа Хефтар сада већ три године води борбе за сваки педаљ територије осточног града. Раније ове године, након дуге опсде, ослобођен је југозападни део града, али је већина поражених џихадиста успела да умакне снагама ЛНА и придружи се саборцима у северним деловима града Сабри и Сук ал Хуту. 

На помолу је нови рат између Авганистана и Пакистана. Више о борбама две званичне војске у пограничном подручју, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ЛНА заузима луку Рас Лануф
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА