Најновије

ХУТИ НАРОД БОРБЕНИ: Саудијска коалиција понижена, ово су губици у прва четири месеца ове године (ВИДЕО/МАПА)

Саудијска коалиција која је напала Јемен претрпела је огромне губитке у прва четири месеца ове године у борбама са Хутима и војском Јемена. Сулуда саудијска агресија против народа Јемена претворила се у дебакл и показала је да скупоцено америчко оружје и плаћеници не могу да победе борбене Хуте.

Горе саудијска возила (Фото: Јутјуб)

Хути последњих месеци воде бројне операције широм Јемена и настајвљају да упадају на тероторију Саудијске Арабије и тамо им наносе губитке. Ракетне јединице Јемена балистичким пројектилима погађају базе у Саудијској Арабији, а иза непријатељских линија у ваздух лете магацини оружја и муниције. У прва четири месеца саудијска колиција изгубила је укупно 667 војних возила од чега, три тенка Абрамс, 15 других тенкова и 68 борбених возила. Остало су војни џипови, камиони, камионети и друга војна возила. Уништена су укупно 23 магацина муниције и оружја саудијске коалиције.  Оборено је 11 летелица од чега јерданси Ф16, два саудијска хеликоптера "Апач" и један "Црни јастреб". Оборена су и два извиђачка авиона а остало су беспилотне летелице.  Хути су чак успели да потопе и један саудијски војни број који је погођен 30. јануара.  Хути и војска Јемена  испалили су 20 балистичких ракета на снаге саудијске коалиције од чега о две ракете "Боркан 2" на циљеве у дубини територије Саудијске Арабије. Лансирано је на стотине ракета кратког домета од чега и 59 ракета јеменске производње попут ракета "Зизал 1", "Зизал 2", "Шарках" и "Сомуд"

У извештају Народног комитета стоји да су снајперисти ликвидирали 360 окупатора од чега је 176 било из Саудијске Арабије а да су остало били плаћаници.  Снимке руске војсне параде у бази у Сирији погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хути направили заседу Саудијцима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА