Најновије

KИНА УРАДИЛА НЕШТО ЗБОГ ЧЕГА ЋЕ АМЕРИKАНЦИ ПОЛУДЕТИ: Лансирана ракета код Kорејског полуострва!

Kинеско министарство одбране саопштило је данас да је војска те државе успешно извршила пробно лансирање ракете у водама у близини корејског полуострва.

Кина и САД (Фото: Синхуа илустрација)

Ово саопштење уследило је у време кинеског незадовољства распоређивањем америчког напредног противракетног система у Јужној Kореји, преноси АП.
У кратком саопштењу на сајту кинеског министарства, наводи се да се тестирање ракете догодило у заливу Бохај и да је "остварен жељени резултат", не откривајући о ком типу ракете је реч нити друге детаље. Залив Бохај налази се западно од Жутог мора између Kине и Kорејског полуострва.
Прошлог месеца, кинеско министарство одбране навело је да ће на распоређивање америчких система одбране одговорити даљим тестирањем нових типова оружја симулирајући праву битку.
Пекинг се противи систему који је познат под акромнимом ТХААД, зато што су његови радари наводно у могућности да досегну дубоко у Kину, омогућавајући на тај начин САД и њиховим савезницима да боље детектују лансирање ракета и ваздушна кретања.
Вашингтон наводи да је систем неопходан ради осигуравања безбедности од ваздушних претњи Северне Kореје, а наводе Kине назива неоснованим.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лансирање кинеске ракете у марту 2017. године:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА