Најновије

НИШ НЕЋЕ БИТИ ЈЕДИНИ! РУСИЈА ПРАВИ ВОЈНУ БАЗУ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: НАТО у паници, Бондстил је на удару!

НАТО упозорава да Русија намерава да направи војну базу у Босни и Херцеговини, тачније у Републици Српској и да ће она бити претња њивом Бондстилу на Косову.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Они тврде да је америчка база на Косову, која је једна од највећих њихових база изван граница САД-а, на мети Русије и да Путин по сваку цену жели да се војно устоличи у готово у срцу Европе. 
Руска база могла би да буде у Маховљанима, код Банајлуке. Са те позиције Москва ракетама може да контролише готово читаву Европу, а посебно Јадранско море. Русија на овај начин, сазнајемо, жели да компензује улазак Црне Горе у НАТО.   Подсетимо, Русија има већ хуманитарни центар у Нишу, за који НАТО упорно тврди да је тајна база Русије у овом делу Европе и Балкана.
Велике западне силе, због тога, од Србије траже да се затвори Српско-руски хуманитарни центар у Нишу, јер је, како тврде, то база за руске шпијуне, а не објекат за помоћ становништву у ванредним ситуацијама и обуку.
С друге стране, Москва од Београда захтева да реши статус њихове базе у Нишу, на исти начин на који је решено транспорт НАТО војника кроз нашу земљу, што значи да и руски војници имају дипломатски статус и да буду изузети од кривичног гоњења у Србији.
Ову причу актуелизовао је министар спољних послова Ивица Дачић које рекао да је споразум на чекању од 2014. године и да ће о његовом потписивању са премијером Александром Вучићем разговарати ових дана. Он је нагласио је да Русија више не издваја новац за центар у Нишу због нерешеног дипломатског статуса и да би требало то решити или га затворити. На коликој удаљености од сиријске границе се налази америчка база у Јордану погледајте ОВДЕ. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лет хеликоптером преко базе Бондстил и Новог Брада.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА