Најновије

ТРКА ЗА ПРЕСТОНИЦУ ЗЛА: Курди пришли на само пар километара, чекају се Асадове елитне јединице! (ВИДЕО/МАПА)

Након што је авио база Џирах у предграђима Алепа у потпуности ослобођена од сиријске војске, Сиријске демократске снаге које сачињавају углавном Курди успеле су да ослободе неколико села у северним предграђима Раке.

Курдски борци (Фото: Твитер)

Поред осталих успеха које су постигли, курдски извори су навели да су СДФ уз помоћ јединица Народне мобилизације успеле да ослободе и затвор у коме су припадници ИД-а држали заробљенике североисточно од Раке.  Необична је чињеница што се веровало да су ова места ослобођена још прошле године у оквиру турске операције "Штит Еуфрата". Курди су успели да приђу на само неколико километара од самопрокламованог главног града Калифата, натеравши тиме џихадисте да почну са повлачењем из делова источног Алепа, како би ојачали одбрану у Раки. Такво прегруписавање је омогућило да елитне Тигрове снаге сиријске војске успеју да пробију линију одбране у том делу Алепа. Упркос чињеници да се САА и Курди боре против ИД-а, они су на терену и ривали, па ће се трка за заузимање Раке и присвајања заслуга у том подухвату наставити. Погледајте како то изгледа на мапи. Браон бојом обележене су територије под контролом џихадиста, жутом под контролом Курда, а зеленом бојом локације на којима се налази турска војска:

Погледајте видео који приказује како су СДФ заузеле брану на реци Еуфрат: Погледајте ОВДЕ како је у муњевитој акцији Тигрова ослобођен аеродром на истоку Алепа. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА