Најновије

НОВИ ПОКУШАЈ "РАЧКА" У СИРИЈИ: Цео свет згрожен најновијим извештајем о злочинима Башара Асада! (ФОТО)

Док се један део светске јавности згражава над садржајем извештаја, све остале више брине разлог његовог објављивања, односно, ново покретање сценарија који води до интервенције америчке војске.

Нове оптужбе на рачун Асада (Фото: Синхуа, Правда)

Амерички Стејт департментоптужио је данас сиријске власти да убијају на хиљаде заробљеника, а да њихова тела спаљују у огромним крематоријама изван Дамаска. Према извештају који је представио званичник Стејт департмента Стјуарт Џонс, око 50 затвореника дневно бива обешено само у војном затвору Сајданаја у близини Дамаска, а крематоријум служи како би се сакрили докази о наводним ратним злочинима. Џонс је окупљеним новинарима, по старом добром обичају поделио и фотографије које "доказују" злочин. Овај пут су се одлучили за "скидање поверљивости" са сателитских снимака који приказују зграду унутар затвора која је наводно претворена у велики крематоријум. 

Резултат слика за crematorium Saydnaya

Да подсетимо, пре месец дана амерички председник Доналд Трамп наредио је бомбардовање сиријског војног аеродрома Шајрат, након извештаја америчких обавештајних служби да су власти у Дамаску одговорне за напад хемијским оружјем у граду на југу Идлиба Хан Шејкуну.
У овом тренутку, америчка војска која се налази унутар џихадистичких редова стоји на путу јужног фронта Сиријске арапске армије, што, у овом тренутку, делује као највероватнија тачка улаза америчких трупа у Сирији. Више о томе, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА