Најновије

ШЕШЕЉ: Небојша Крстић је човек без морала!

Српска јавност згрожена је неумесним и скандалозним коментаром Небојше Крстића, који је оспорио хуманитарне акције прикупљања помоћи за тешко болесну децу.

Шешељ (Фото: СРС)

Увредио је оболеле малишане и њихове родитеље, који се очајнички боре за њихов спас, али и све оне који су уплатили новац за лечење. Његова реакција је уследила након велике кампање у којој су обезбеђена средства за одлазак мале Теодоре Врањешевић на хитну трансплантацију коштане сржи у Франкфурт.
Саветника у време председничког мандата Бориса Тадића, бившег члана групе Идоли и човека који се додворава актуелној власти због свега изреченог народ је, најблаже речено, попљувао, али он и даље не одустаје. Јуче је на Твитеру објављивао оно што грађани Србије мисле о њему, а и сам је оставио твитове:
- Значи, ако дирнете у тему контроле трошења пара скупљених у „хуманитарним акцијама“, следује вам поздрав од Шапића, Шутановца и Курира... Нешто је мутно у вези с радом „хуманитараца“, чим у одбрани нема аргумената, а има толико увреда и претњи.

Војислав Шешељ, лидер радикала, није изненађен оваквим Крстићевим поступком.
- О њему само могу да кажем да је то човек без моралних критеријума и да ме од њега ништа не изненађује. Сувише је низак ниво да се њиме бавимо, није му први пут да на друштвеним мрежама прави скандале те врсте - истакао је Шешељ.
Ирина Бан, из Удружења родитеља деце оболеле од малигних болести „Звончица“, сматра да нико ко није био у таквој ситуацији не сме себи да дозволи да то коментарише.
- Ако нешто не знаш и не разумеш се, можеш да имаш своје мишљење, али задржи га за себе. Он може да диже себи рејтинг, али мислим да би било ко ко није у таквој ситуацији у каквој су Теодорини родитељи, у каквој сам била ја и остали, требало или да ћути или да помогне. Жао ми је што се њему сада даје на значају, а не би требало.

Реч психијатра

Најстрашније је то што је он лекар који је положио Хипократову заклетву, а то што је написао нема везе ни са том заклетвом, ни са племенитим лекарским звањем. Поставља се априори као адвокат државе, супротстављајући болесну децу држави. Безмало као да су та деца државни непријатељи. Овим понижава ту децу, њихове родитеље, а и све грађане Србије - истакла је психијатар Санда Рашковић Ивић.

Реаговања јавних личности на изјаву Крстића

Дејан Николић, ДС
Деци у иностранству спасавају живот
Крстић је коментар сам за себе! Иначе, драго ми је што не зна ништа о томе како се деци у иностраним болницама спасавају животи нити како се у те болнице деца упућују, нарочито преко хуманитарних организација.
-његово дете се лечило у иностранству
Зоран Живковић, Нова странка
Не заслужује коментар
Све што Крстић пише не заслужује коментар озбиљног човека. А срамота је за државу да се деца лече СМС порукама и хуманитарним акцијама, без обзира на то што то доказује хуманост великог броја грађана.
Бранислав Лечић, глумац
Имају ли такви људи хуманости
Не сме се осуђивати потреба људи да се снађу ако немају помоћ здравствених организација или државе. Боре се за смисао живота и своју децу. Најлакше је сакрити се у своју ћелијицу и мислити да је живот то што ти мислиш, а туђа патња те не занима. Имају ли такви људи хуманост и да ли уопште размишљају кад их нападају?
Милош Радуновић, отац излечене девојчице
Крстићеву изјаву је оштро осудио и Милош Радуновић, чија је ћерка Мила 2014. године управо помоћу хуманитарних СМС отишла на лечење у Цирих. Мили је тада откривена болест која изазива мождани удар.
- Да није било тих хуманитарних фондација, наше дете данас не би било живо и не би ишло у први разред. Неке људе испуњава да спасавају дечицу, а неке да твитују тако нешто, свако има своје. То што је урадио њему иде на образ. Чини ми се да тражи славу преко твитова нападајући оно што је највредније, а то је хуманост - рекао је отац успешно излечене девојчице Миле. Шта Небојша Крстић говори о бури која се подигла због његовог твита у вези са лечењем болесне деце путeм СМС-ова погледајте ОВДЕ.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ - Вучић хоће да хапси због Велике Србије,нек ме ухапси одмах!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА