Најновије

ЖЕСТОКО САОПШТЕЊЕ СРПСКЕ ЦРКВЕ: Оштра порука "поганом Блицу" и позив на покајање послушницима страних центара моћи!

Кампања, у којој нема ни промила истине, траје већ неколико дана, а учешћа у прљавој измишљотини нису поштеђени ни Његова Светост Патријарх ни премијер Вучић, наводи се у саопштењу Српске православне цркве.

СПЦ - Блиц (Фото: СПЦ, promo)

У реакцији на писања дневних новина Блиц, СПЦ се обратила јавности и уредништву саопштењем у ком се наводи да је општепознато да у време мира поједине снажне политичке и економске групе настоје да у другим државама, ради остварења својих циљева и интереса, изврше утицај на центре одлучивања, ради доношења по њих повољних одлука, али и да утичу на народ, на јавно мнење, по правилу пласирајући лажи, дезинформације и разне опскурне садржаје. "У Србији такав утицај несумњиво остварује немачко-швајцарски медијски концерн Рингијер", оцењује СПЦ и као последњи пример таквог деловања наводи кампању у таблоиду Блиц, засновану на "сто-посто измишљеној вести" о мешању Српске Православне Цркве у избор будућег председника Владе Републике Србије. "Ова кампања, у којој нема ни промила истине, траје већ неколико дана. Учешћа у прљавој измишљотини нису поштеђени ни Његова Светост Патријарх ни премијер Вучић. Потом се на виртуелну сцену гурају СНС и измишљена 'група конзервативних епископа' која, тобож, покушава да спречи да министарка Барнабић, зато што је геј (вероватно хоће да кажу да је лезбејка), буде предложена за премијера", оштро реагује СПЦ и наставља:
"Погани Блиц погано потура Цркви да чини оно што његови уредници и новинари, по наређењу и за рачун страних интересних група, сами раде". Српска Православна Црква, њен Патријарх или било која друга званична установа или личност, не меша се у избор државних званичнка, тврди се у саопштењу и додаје да Блиц, за рачун оних чији су интереси супротни интересима српског народа и грађана Србије, служећи се лажима, покушава да изврши политички утицај. "Српска Православна Црква не вири кроз туђе прозоре и не бави се приватним животом државних званичника. Износити саблажњиве детаље или нечија лична искушења у медије и тако људе излагати потенцијалној опасности, крајње је неодговорно", саопштено је из патријаршије.
На крају саопштења наводи се да Црква никога не осуђује, већ да осуђује само грех, само зло, а човека - жали. Она позива све на покајање и живот достојан иконе Божје у њему, а позива на покајање и одговорне људе из Блица, "ако су бар формално православне вере (Срби су макар по именима у импресуму)" и поручује им: "Колико год новца да примате, јефтино сте се продали! Штета коју правите сопственом народу и држави несравњиво је већа!". Пре неколико дана Српска Православна Црква посведочила је још једно чудо, када су оскопане нетрулежне мошти Светог владике Мардарија Ускоковића. Погледајте ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА