Најновије

БОРБЕНА ИГРАОНИЦА: Руси праве јединствено 3D окружење за контролу војних робота! (ФОТО)

Оперативни центар служиће и за симулацију најразличитијих врста борбе на било којој конфигурацији терена.

Руски војни робот (Фото: РИА, ЈуТјуб)

Оружане снаге Руске Федерације добијају виртуелно бојно поље на ком ће моћи да увежбавају убацивање у борбу већих војних формација и испробавање борбених робота и беспилотних летелица. "Виртуелно војиште" направљено је у војној конструкторској фирми Крноштад, на бази већ постојеће модификације тренажера скромнијих могућности "Комбат". Генерални директор Кронштада Армен Исакјан открио је да су у Комбат уграђени "елементи за дронове и робототехнику, са интегрисањем потребних средстава за обуку".
Виртуелно војиште сада чине усавршени Комбат и виртуелни модели ратне технике и "објеката и конфигурације терена по жељи". Сада стручњаци Кронштада побољшавају карактеристике 3D-визуализације и геопросторне базе тренажера.

- Спајамо математички модел и систем визуализације у јединствени виртуални 3D-простор, са веома реалистичним конфигурацијама терена. Зато смо у прилици да моделујемо примену снага различитих родова, односно употребу живе силе и сваке врсте војне технике - хеликоптера, тенкова, оклопних транспортера, дронова и робота, наводи Исакјан. Према његовим речима, овај полигон за виртуелно ратовање и тестирања омогућаваће и проверу "функционалне примене борбених робота" и откривање грешака у њиховој конструкцији већ на самом старту.

Исакјан признаје да се не ради о потпуној замени да испробавање нових оружја, али верује да Виртуелно војиште и на том плану нуди велике могућности и - гарантује уштеде. Међу роботским јединицама којима ће бити управљано из једног оваквог центра је и "Уран-9", којег у акцији можете да видите ОВДЕ. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта све може Хендл - невероватно достигнуће у моторици роботизованих система компаније Бостон динамикс
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА