Најновије

НЕВЕРОВАТАН КИКС: Какву је то тајну Лаврову открио Трамп и тако угрозио ЦИА?

У низу невероватних поступака председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, ова је у врху због своје "блиставости".

Доналд Трамп и Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб/принтскрин)

Наиме, он је открио веома поверљиву информацију руском министру спољних послова Сергеју Лаврову током њиховог сусрета прошле недеље о Исламској држави и потенцијално угрозио обавештајни извор, пише "Вашингтон пост", позивајући се на америчке званичнике.
Дневник наводи да је информација коју је Трамп открио Лаврову и руском амбасадору у САД Сергеју Кисљаку, обезбедио партнер САД преко веома осетљивог обавештајног партнерског споразума.
Партнер у споразуму није дао дозволу САД да подели информацију са Русијом, а званичници су изјавили да Трампова одлука да то ипак учини представља ризик за будућу сарадњу са савезником, који има приступ унутрашњим круговима Исламске државе.
Након сусрета Трампа са Лавровом, један од високорангираних званичника из Беле куће предузео је кораке како би смањио штету и позвао ЦИА и Националну безбедносну агенцију.
Током њиховог сусрета у Овалном кабинету, Трамп је открио Лаврову и Кисљаку детаље о претњи Исламске државе која је повезана са употребом лаптопа у ваздухоплову, рекао је неименовани амерички званичник.
Док је откривање поверљивих информација преступ за велики број људи, председник у САД има широка овлашћења да открива државне тајне, и додаје да тиме што је урадио, Трамп није прекршио закон.
Трампов саветник за националну безбедност Х. Р. Макмастер, који је присуствовао сусрету, изјавио је да Трамп није открио нити извор нити методе, које већ нису познате у јавности.
Из ЦИА су одбили да дају коментар, док у Агенцији за националну безбедност нису желели да одговоре на захтев да дају коментар.
Прочитајте ОВДЕ и зашто влада велика узбуна у Трамповом штабу, а тиче се Путинове наредбе?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички медији о сусрету Трампа и Лаврова
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА