Најновије

ЂУРИЋ ОШТРО: Американци, гледајте своја посла!

Србија поштује све државе и не уплиће се у њихову политику, па очекује да се и друге земље држе тога, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић (Фото: Синхуа)

"Нисам приметио да неко амбасадора Србије у САД Ђерђа Матковића консултује када САД одлучују о томе да ли ће набавити Ф-35, овај или онај авион", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре коментаришући питање да амбасадору САД Кајлу Скату "не смета војска Косова, али му сметају руски мигови који ће стићи у Србију".
Он је истакао да Србија поштује све државе, заступа принцип равноправности међу државама и народима, не узима себи за право да се односи према другим државама као да нису суверене и самосталне и не уплиће се у политику других држава, па очекује да се и друге земље држе тог принципа. 
- Ја од Матковића још увек нисам чуо да га је неко питао за продају оружја од 110 милијарди Саудијској Арабији, нити око набавки нових 'Фантома'. Док год га неко не консултује, не очекујемо да овде било ко тражи да ми њих питамо за сагласност кад ми опремамо нашу војску. Уз дужно поштовање, уважавање и жељу да имамо наијискреније и најбоље могуће односе - рекао је Ђурић. 
Коментаришући наводе амбасадора Ската у којима је лист "Информер" назвао "олошем", Ђурић је рекао да је то непримерено, и дипломатски и политички. 
На КиМ 11.јуна се одржавају судбински избори за српски народ у јужној српској покрајини, речено је након састанка представника Српске листе и премијера Србије. Погледајте ОВДЕ зашто се Момир Булатовић враћа у политику. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта је Марко Ђурић рекао о контроли новца намењеног Космету:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА