Најновије

СВЕТ НА ИВИЦИ ОПШТЕГ СУКОБА: Северна Кореја поново лансирала ракету!

Северна Кореја данас је поново лансирала неидентификовану ракету, објавили су јужнокорејски званичници. Балистичка ракета коју је лансирала Северна Кореја летела је око 500 километара и верује се да је пала надомак источне обале те земље, тврде из Војске Јужне Кореје.

Ракета (Фото: Јутјуб)

Председник Јужне Кореје Мун Џе-ин одржао је Савет националне безбедности у Плавој кући, како би се дискутовало о лансирању, саопштио је Кабинет председника.
Ово је ново лансирање ракете, само недељу дана након што је Северна Кореја успешно тестирала балистичку ракету средњег домета, за коју Пјонгјанг тври да има способност да носи нуклеарну бојеву главу, а летела је даље и дуже него било која претходна лансирана ракета, навео је АП.

Јапан снажно протествовао због новог лансирања

Јапан је снажно протествовао због најновијег ланисрања ракете у Северној Кореји. Главни секретар јапанског кабинета Јошихилде Суга рекао је да Јапан неће толерисати акте провокације који се понављају. Он је рекао да је ракета лансирана у 16:59 сати по локалном времену из приобалног западног дела Северне Кореје према Јапанском мору. Јапански премијер Шинзо Абе изјавио је данас да жели да покрене питање о севернокорејском лансирању ракете на самиту Групе седам индустријски најразвенијих земаља у италији овог месеца. - Желео бих да имамо темељну дискусију о овоме на самиту Г7 - рекао је Абе новинарима након сусрета Националног света безбедности, пренео је Ројтерс.

Бела кућа: Упознати смо са лансирањем

Бела кућа обајвила је да је "упозната да је Северна Кореја данас тестирала балистичку ракету средњег домета, преносе агенције. - Свесни смо да је Северна Корја лансирала МРБМ. Овај систем, последњи пут тестиран у фебруару, има краћи домет него ракете лансиране у Северној Кореји последња три пута - изјавио је званичник из Беле куће, пренео је Ројтерс. Стручни штаб оружаних снага Јужне Кореје и САД спроводе детаљну анализу лансирања. Погледајте ОВДЕ шта је Трамп захтевао од Саудијске Арабије. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте лансирање ракете од пре неколико дана, за коју Северна Кореја тврди да може да носи нуклеарну главу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА