Најновије

МАСАКР У БРИТАНИЈИ: На концерту америчке поп звезде Аријане Гранде у Манчестеру најмање 19 мртвих! (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција у Манчестеру саопштила је да је на концерту поп певачице из САД Аријане Гранде у том граду дошло до инцидента у ком је страдало 19 људи, а велики је број повређених.

Арена у којој се догодио терористички напад (Фото: Јутјуб)

Полиција ће напад третирати као терористички, наведено је. Првобитна теорија, преносе медији, да је у питању бомбаш-самоубица. Део града блокиран, грађани позвани на опрез.

(Међу повређенима много младих, који иначе чине Аријанину публику; Фото: Принтскрин) Како преносе британски медији, још је нејасно шта се заправо догодило. Велики број екипа хитне помоћи упућен је, по позиву, на лице места нешто иза 10.35 по локалном времену. Очевици тј. посетиоци концерта су за поједине медије навели да су чули експлозију, неки наводе да их је било две, неки три, други додају да су чули и пуцње... Сви су пренели да су видели велики број повређених и крвавих људи.
Аријана Гранде није повређена, наведено је из ПР службе америчке певачице.
Хитна помоћ је саопштила да је превезла 59 повређених у више болница у том граду, али и да су екипе многима указивале помоћ на лицу места. 
Таксисти су се добровољно јавили да развозе људе, с обзиром на то да је полиција направила "кордон" и зауставила саобраћај у том делу града
Убрзо затим, обавестили су грађане да не буду забринути уколико буду чули буку - и да ће бити изведена контролисана експлозија у дворишту катедрале која се налази недалеко од Арене.
Нешто касније, јавности су саопштили да су полицајци на терену, код катедрале, пронашли заправо бачену одећу, а не сумњиви предмет, како се у први мах чинило.
Део града око Арене је "под блокадом", а на конференцији за новинаре око 3 сата после поноћи по локалном времену, представници полиције поновили су апел становницима да избегавају ту област.
Министар безбедности Бен Волес позвао је све грађане на опрез и да пријаве све што им се буде учинило сумњивим позивом на линију отворену за борбу против тероризма. 
Премијерка Тереза Меј је у писаној изјави навела да су њене мисли с породицама жртава и додала да раде на томе да утврде све детаље у вези са инцидентом. Најавила је и да ће председавати хитном  седницом у уторак ујутро.
У истрагу је одмах укључена и служба Ми5.
У саопштењу које је објавила управа Манчестер Арене наводи се да се инцидент догодио изван хале у којој је одржан концерт. Поједини медији навели су у извештајима да се радило о холу Арене, али је у оваквим ситуацијама уобичајено да дође до противуречних информација, наведено је у саопштењу у ком се додаје да ће чим буду имали детаљније информације, о томе обавестити јавност.
Иначе, на концерту су углавном биле младе особе - деца, тинејџери и двадесетогодишњаци.
Капацитет Арене је 21.000 места, јавља Гардијан.
Полиција је навела и да је могуће да је у питању терористички напад и да ће га тако и третирати, све док не буде доказа да се ипак ради о нечем другом.
(Чуле су се експлозије у Арени, непосредно после концерта) Поједини таблоиди су на својим порталима преносили изјаве неименованих америчких стручњака (полицајаца) да се вероватно ради о бомбашу самоубици, али никаквих званичних потврда о томе нема.
Сви путеви у том делу Манчестера су блокирани, затворена је железничка станица. Фејсбук је брзо  активирао "safety check", како би сви који су близу Арене могли да обавесте блиске људе и породицу да су на безбедном.
Иначе, како су навели људи који су били у Манчестер Арени, инцидент се догодио непосредно по завршетку концерта. (Хаос у Арени после информације да је дошло до експлозија) Прочитајте ОВДЕ  и све о томе што је најзад откривено ко је убио команданте ДНР-а Гивија и Моторолу. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА