Најновије

МЕЈ: Ухапсили смо саучесника, знамо идентитет бомбаша самоубице!

ЛОНДОН - Британска премијерка Тереза Меј изјавила је данас да полиција и безбедносне службе знају идентитет осумњиченог бомбаша самоубице, који је убио 22 особе на концерту у Манчестер арени.

Тереза Меј (Фото: Јутјуб)

Меј је, говорећи испред званичне резиденције у Даунинг стриту, казала да званичници још нису спремни да објаве идентитет нападача.
Према њеним речима, нападач је сам извео напад, али још није јасно да ли је му је неко помагао у припреми напада.
Манчестерска полиција саопштила је данас да је ухапшен 23-годишњи мушкарац у вези са бомбашким нападом у Манчестеру, јавља Би-Би-Си.
На концерту певачице Аријане Гранде у британском граду Манчестеру синоћ је дошло до експлозије, за коју се сумња да је самоубилачки терористички напад, при чему су погинуле 22 особе, док их је 59 повређено.
Раније је премијерка Тереза Меј казала је да се инцидент третира као терортистички напад, а уколико се то потврди, то ће бити најсмртоноснији напад у Британији од када су четворица муслимана у бомбашком нападу убила 52 особе 2005. године у Лондону.
„Радимо на утврђивању свих детаља о ономе што полиција третира као терористички напад. Наше мисли су са жртвама и породицама оних погођених овим инцидентом”, написала је она у саопштењу.
Како се наводи, полиција је саопштила да се експлозија десила око 22.30 часова по локалном времену у арени где се одржавао концерт, а у коју може да стане 21.000 људи.

Евакуисан тржни центар у Манчестеру, зачуо се јак прасак

МАНЧЕСТЕР - У Манчестеру је данас евакуисан тржни центар где очевици наводе да су зачули „снажан прасак”, у истом делу града у којем је у понедељак увече на концерту у Арени дошло до експлозије за коју се верује да је самоубилачки терористички напад.
Из тог тржног центра истрчао је велики број људи држећи се за руке, јавља Ројтерсов извештач са лица места.
Манчестерска полиција није одговорила на упит британске агенције за коментар.

Прибићевић: Нема података о повређеним странцима у Манчестеру

Амбасадор Србије у Лондону Огњен Прибићевић рекао је данас да, за сада, нема података о повређеним страним држављанима у Манчестеру.
Према подацима британске полиције датим амбасади Србије у Лондону, за сада нема информација о настрадалим или повређеним страним држављанима.
Амбасадор Прибићевић рекао је да ће амбасада Србије саопштавати нове информације у вези са нападом у Манчестеру.
На концерту певачице Аријане Гранде у британском граду Манчестеру синоћ је дошло до експлозије, за коју се сумња да је самоубилачки терористички напад, при чему су погинуле 22 особе, док их је 59 повређено.
Прочитајте ОВДЕ и све о бомбашком нападу у Манчестеру.
Извор: Танјуг
  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тренутак експлозије бомбе у Арени у Манчестеру.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА