Најновије

СКОТ НАСТАВЉА СА ПРОВОКАЦИЈАМА: Србији не требају мигови, хеликоптери које смо дали Хрватима су бољи!

Амбасадор САД Кајл Скот наставља да провоцира Србију, али и да посредно прети нашој земљи!

Кајл Скот (Фото: Јутјуб)

Скот је у тексту који је објавио "Глас Америке" поручио да не схвата шта ће Србији руски "мигови", пошто је са свих страна окружена државама чланицама НАТО пакта.
Тако нам је заправо запретио сукобом са читавом западном војном алијансом, упозоравају стручњаци.

Све за Хрвате

Амерички амбасадор је, све глумећи забринутост за стабилност региона, изразио наду да Србија неће користити нове руске "мигове 29" ни за шта друго осим за чување свог ваздушног простора.
- Разумем да Србија хоће ваздухопловство, али за шта служе модерни "мигови" ако су ваши суседи у НАТО пакту и да ли је то најбољи начин употребе финансија када треба да унапредите војску за друге изазове? "Мигови" нису најкориснији, али су најскупљи. Нико не тражи, нити је жеља да Србија постане чланица НАТО и нико не поставља пред њу избор између пријатељства са Западом или са Русијом. Србија је неутрална, али и зависна од Русије за војну технологију - констатовао је Скот, и додао да су САД Хрватској поклониле "кајова" хеликоптере као савезници у НАТО:
- Било је доста контроверзи око тога. Ми то видимо као помоћ савезнику, нормално је да даш савезнику нешто што је потребно. Такви хеликоптери су нам потребни у мисији Кфора. И сад Хрватска додаје те хеликоптере мисији Кфора. Уосталом, између хеликоптера и "мигова" знам ко ће победити - рекао је Скот још једном упућујући скривену претњу Србима и Србији!

Недопустиво мешање

И док нико од владиних званичника није желео да коментарише нову Скотову провокацију, војно-политички коментатор Мирослав Лазански сматра да се амерички амбасадор оваквим изјавама директно меша у унутрашње ствари Србије.
- Његове изјаве излазе из домена дипломатског понашања и говора. Са друге стране, нисам баш сигуран да он не зна да су авиони супериорнији од хеликоптера, већ заправо покушава да пошаље поруку да је НАТО увек уз своје чланице, па тако и уз Хрватску. И да би у случају некаквог сукоба, Србија против себе имала целу Алијансу - истиче Лазански, додајући да би у бившој Југославији због оваквих изјава један амбасадор моментално био проглашен персоном нон грата и протеран из земље.

Није Скат, он је Скот

Амерички јавни медијски сервис 'Глас Америке' дефинитивно је разрешио дилему о презимену амбасадора САД у Београду.
У текстовима на српском језику на сајту 'Гласа Америке' амбасадор се свуда ословљава са Кајл Скот.  Коме смета српско-руски хуманитарни центар у Нишу погледајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Скот: САД не подржава "велику Албанију"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА