Најновије

МАКЕДОНСКА ТВ ОПТУЖУЈЕ: Бивши заменик шефа српске БИА упао са масом у Собрање, а затим...

Македонска телевизија „Телма“ објавила је синоћ да се официр Безбедносно-информативне агенције (БИА) и саветник у Амбасади Србије у Скопљу Горан Живаљевић налазио у згради Собрања током нереда 27. априла.

Упад масе у Собрање, крвави Заев (фото: Јутјуб принтскрин)

Та телевизија наводи да је Живаљевић бивши заменик директора БИА, а сада њен активан официр који ради у Амбасади Србије у Скопљу већ трећи мандат.
„Телма“ тврди да је Живаљевић за ту телевизију изјавио да је био присутан у Парламенту по службеној дужности како би видео да ли у инцидентима учествују особе из Србије, навијачи или екстремисти.
Он је, како наводи Телма, позивајући се на истраживачки тим те телевизије и дневник „Коха“, ушао у Парламент Македоније после 20 часова, заједно са групом људи из масе, и упутио се у пленарну салу где су се налазили посланици ВМРО-ДПМНЕ.
Како наводе извори „Телме“ и „Кохе“, он се ту сликао.
Та телевизија наводи да је Живаљевић познат у српској, али и регионалној јавности по неколико „контроверзних догађаја“.
Постоје индиције да је Живаљевић учествовао у организацији скупа у јуну прошле године, који је одржан у Москви, а на којем је био присутан и председник Демократске партије Срба у Македонији Иван Стоиљковић као регионални потписник руске инцијативе за формирање војно неутралне територије на Балкану, истиче „Телма“.
Та македонска телевизија наглашава и да је Живаљевић пре дипломатске мисије у Скопљу служио као дипломата у Хрватској 2014. године, али да се хрватска обавештајна служба српским колегама „пожалила на његов рад“, након што је отишао одатле.
„Телма“ наводи да до сада нема реакција ни Министарства унутрашњих послова ни Министарства спољних послова Македоније о томе да ли су предузете мере против Живаљевића због присуства у Собрању 27. априла.
Група демонстраната упала је у четвртак, 27. априла, у Парламент Македоније, након што је Таљат Џафери изабран за председника Собрања. Харадинај поставља границу, читајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте снимак упада у Собрање и обрачуна народа са политичарима
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА