Најновије

ПЕВАО ЈЕ ИСЛАМСКЕ МОЛИТВЕ УЛИЦОМ: Објављена фотографија болесника који је разнео десетине људи у Манчестеру (ФОТО)

Након откривања да је нападач који је експлозивном направом током концерта Аријане Гранде у "Манчестер арени" убио 22 особе Салман Абеди (22), објављена је и његова фотографија.

Након експлозије у Манчестеру (фото: Јутјуб принтскрин)

Британски "Д Сан" најавио је насловну страну за данаашње издање на којој се налазе фотографије Салмана Абедија и осмогодишње Сафи, жртве његовог злочина.
Раније јуче, полиција је потврдила да је мушкарац који је одговоран за погибију 22 особе у самоубилачком нападу изведеном у Манчестеру 22-годишњи Салам Абеди.
- Могу да потврдим да је мушкарац осумњичен да је извео синоћњи напад 22-годишњи Салман Абеди - изјавио је јуче током обраћања шеф манчестерске полиције Иан Хопкинс, пренео је Ројтерс.
Полиција је јуче претражила кућу у Манчестеру у којој је Абеди живео, а приликом уласка извела је контролисану експлозију, јавио је АП.
Иначе, верује се да је путовао возом из Лондона пре напада.
Утврђено је да је Абеди био познат МИ5, а неки од комшија су напоменули да се протеклих неколико недеља понашао "прилично необично", па је и "гласно певао исламске молитве улицом".
Верује се да је радикализован током посете рођацима у Либији, као и да је тајно отпутовао на "терористичку обуку" у Сирију. 
У међувремену, Абедијеви пријатељи са Салфорд универтитета напоменули су да је током прошле године пустио браду, као и да је био навијач клуба Манчестер Јунајтед.
Абеди је рођен у Манчестеру 1994. године, а његови родитељи Самиа Табал (50) и Рамадан Абеди су дошли у Велику Британију као избеглице из Либије, јавио је "Телеграф".
Како наводе британски медији, он је треће од четворо деце, а родитељи су живели неко време у Лондону пре него што су одлучили да се, пре десетак година, преселе у Манчестер. Више можете да сазнате у одвојеној вести. Шта тренирају сирочад из Алепа и шта им предвиђа тренер у будућности, читајте и гледајте видео ОВДЕ.Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте панику и вриске након експлозије у Манчестеру
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА