Најновије

ХОЈТ ЈИ НАМ ДРЖИ ПРЕДАВАЊЕ: "Срби не знају ко им је прави пријатељ!"

Високи функционер Стејт департмента Хојт Ји сматра изјавио је да је за Србију и друге земље у транзицији важно да имају професионалне слободне и одговорне медије који тачно извештавају о ономе што се дешава у земљи.

Брајан Хојт Ји (Фото: Јутјуб)

Истиче да се америчка политика подршке Србији неће мењати и да је у Београд дошао са поруком да САД веома цене партнерство и односе две земље и желе да сарађују са Београдом на унапређењу заједничких циљева у региону.
- Обе земље сматрају да Западни Балкан треба да буде регион са више просперитета, демократије, владавине закона, слободе медија и радних места за младе, у коме људи имају више могућности - истакао је амерички званичник у ексклузивном интервјуу.
На питање да прокоментарише чињеницу да неки таблоиди америчког амбасадора виде као непријатеља Србије, Ји је истакао да амбасадор Кајл Скот ужива пуно поверење владе САД и да је са своје стране он свакако најбољи пријатељ Србије у оквиру америчке владе, док је за Србију важно да има одговорне медије.
- Апсолутно сам сигуран да амбасадор Скот ради највредније што било ко може да ради у циљу јачања односа Србије и САД. Што се тиче писања штампе, сматрамо да је за Србију и друге земље у транзицији важно да имају професионалне слободне и одговорне медије који тачно извештавају о ономе што се дешава у земљи - рекао је Ји.
Када постоје дезинформације или лажне вести или непоштено извештавање то може бити штетно за земљу, истиче - Када извештавање даје лажну слику о томе ко су пријатељи Србије, које земље помажу Србији економски или безбедносно и када су неке земље, укључујући САД приказане као непријатељи Србије или као земље које покушавају да поткопају оно што ради Србија, то наш посао чини много тежим - додао је Ји. Погледајте ОВДЕ која је улога Хојт Јиа на Балкану.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледала војна вежба "Челик 2017":
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА