Најновије

СУСРЕТ У БРИСЕЛУ: Заев се извињавао Вучићу!

Македонски мандатар Зоран Заев разговарао је у Бриселу са српским премијером Александром Вучићем, изразивши жаљење за изјаве које су узнемириле српски државни врх.

Зоран Заев (Илустрација: Правда)

- Изразио сам жаљење због непажње што некада, ми политичари знамо да покажемо пре, током и након кампања. Веома често то је само непажња и ми смо се, имајући потребу за заједничку сарадњу двије земље, руковали - изјавио је Зајев након неформалне вечере.
Он је додао да је овај састанак због тога, поред значаја за европску перспективу, значи и унапређење сарадње Србије и Македоније, преносе скопски медији. Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини позвала је синоћ у Брисел лидере западног Балкана на разговор. Заев је раније изјавио да су Срби и Македонци братски народи, али да је у Србији на власти "националистичко руководство" Александра Вучића. Вучић је потом рекао да га не интересују увреде које му је упутио мандатар за састав нове владе Македоније и поручио да ће судити по делима, односно по томе како ће се Македонија поставити када буде гласање за пријем Косова у чланство у Унеско. Погледајте ОВДЕ шта је Дачић рекао о новом премијеру. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледао упад у Собрање:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА