Најновије

ДАЧИЋ САСУО ЈАНКОВИЋУ У ЛИЦЕ: Да није било мене...

Министар спољних послова оштро је реаговао на увреде које је на његов рачун изнео Јанковић.

Ивица Дачић (Фото: Синхуа/Правда)

Владета Јанковић, професор и бивши амбасадор Србије, казао је да су Ивица Дачић, Александар Вулин и Богољуб Карић након 5. октобра били мањи од маковог зрна и да су изашли као што бубашвабе излазе, пипцима испитујући ваздух.
Ивица Дачић, лидер СПС-а и шеф српске дипломатије, на увреде ипак није узвратио истом мером, али је Јанковићу поручио да никада није био мањи од маковог зрна и да је за разлику од многих прелетача, након петог октобра остао у редовима своје странке.
- Никад нисам био мањи од маковог зрна. После петог октобра остао сам у својој партији, за разлику од многих који су прешли у ДОС - казао је Дачић одговарајући на увреде професора Јанковића.
- Тај исти Владета Јанковић је био наш амбасадор захваљујући влади Војислава Коштунице, а потом Бориса Тадића, која не би постојала без мене. Ако му је то толико одвратно, зашто није поднео оставку? - запитао се лидер СПС-а и подсетио Јанковића на председничке изборе 2012. године.
- А што се тиче победе Николића 2012. године, управо је његов Коштуница подржао Николића и одлучујуће допринео његовој победи у другом кругу. И сад он опет има накнадну памет, а тада га нисам чуо да протестује. Ја сам тада подржао Тадића, а његов Коштуница и он су подржали Николића, шта се сад мени обраћа - казао је министар спољних послова, који ипак није желео да на увреду одговори истом мером.
- Али ја њега нећу да вређам, поштујем га и поштовао сам га док смо заједно радили у државној служби. То што он мисли да је нека виша раса њему највише штети. Ко не миче са Теразија, често губи осећај мере - закључио је Дачић.
Подсећања ради, Владета Јанковић је казао да су Вулин, Карић и Дачић након петог октобра били мањи од маковог зрна.
- Тај исти Дачић, исти Вулин, исти Карић, сви ти који се данас кочопере и прете тада су били мањи од маковог зрна и настојали да буду што неприметнији. Изашли су као што бубашвабе излазе, постепено, пипцима испитујући ваздух. Чим су се осетили безбедно, кренули су да освајају министарске фотеље и да грабе синекуре, али, богами, не заборављају ни да се свете, прохтело им се и да хапсе - казао је он.
- Тако смо дошли до владавине олоша, такорећи, у изворном значењу, јер је корен грчка именица охлос, која значи руља. Отуда и појам охлократије као владавине популиста који манипулишу масом - објаснио је Јанковић. Погледајте ОВДЕ шта је Трампов оперативац поручио Вучићу. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како Ивица Дачић пева "Лутку са насловне стране":
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА