Најновије

ВОЈСКА НЕМОЋНА: Филипинци трпе страшне губитке у борбама за Марави! (ФОТО/ВИДЕО)

Борбе између филипинске војске и терориста Исламске државе трају несмањеном жестином већ четири дана.

Војска немоћна у Маравију (Илустрација: Правда)

Само током јучерашњих борби, живот је изгубило најмање 22 људи у Маравију, граду на јужном филипинском острву Минданао, након што су војни тенкови покушали да врате контролу над овим претежно муслиманским градом.
У тим борбама терористи су успели да униште немали број борбених возила филипинске војске, спаљена је и једна касарна, а број убијених војника, од уторка, достигао је 80. Након серије неуспеха, послато је ново појачање: Данашњи дан почео је дејствима авијације по центру града, где су се сместиле команде две терористичке организације (Мауте и Абу Сајеф) које се боре под заставом Исламске државе. Уследио је напад на положаје ИД-а у западним и северозападним деловима града, где је елиминисана једна мања група терориста. У јужном делу града, терористи су, са друге стране, извршили успешан напад из заседе на колону борбених вотила и похвалили се овом фотографијом:

Према наводима локалних медија, Филипинска армија се тренутно највише концентрише на лов на шефа терориста на Филипинима - Иснилона Хапилона.  ИД, са друге стране настоји да одржи своје редове у Маравију, одакле намеравају да покрену даље операције на Филипинима. Према информацијама локалних активиста, мала армија од 500 терориста, освајањем Маравија значајно је порасла у броју, пошто су се ИД-у сада ридружили готово сви затвореници из окружног затвора који се налази у граду, али и одређени број локалних становника. Гласило ИД-а Амак објавило је фоторепортажу о ситуацији на контролним пунктовима у Маравију данас.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА