Најновије

БРИТАНСКА КРУНА ЈЕ БИЛА У СРОДСТВУ СА РУСКОМ: Кнегиња Олга их је мрзела јер прстом нису мрднули да спасу Романове од "крвожедних ђавола"

Тајна писма руске кнегиње која је избегла масовну егзекуцију краљевске породице Романових 1918. откривају мржњу коју је гајила према Британији, због тога што није учинила ништа да спасе цара и његову децу.

Олга Александровна (фото: Википедија)

Цар Николај Други који је био у сродству са британском краљевском породицом, убијен је заједно са супругом и децом. Његова млађа сестра, велика кнегиња Олга Александровна написала је 52 писма својој сестри Ксенији кроз која имамо застрашујући увид у злокобну судбину последње руске царске породице. 
Она је написала да су Савезници то били "на речима, а не делима" и да нису учинили ништа да њеног вољеног брата спасу од "крвожедних ђавола". 
Олга је у то време била и даље у Русији, под заштитом Беле армије, а Ксенија у егзилу на Криму. 
Велика кнегиња пише: "Овај живот чекања, несигурности и ужаса ће потрајати барем годину или две. Готово да мрзим Савезнике. Када ће помоћи или уопште неће. Сви су јаки на речима, али не на делима. Овде још нема тенкова - нема ничега што нам може помоћи". 
У другом писму жестоко напада "ђаволе" који су побили њену породицу. 
"Покушавам да сажмем идеју: ти ђаволи су могли хладнокрвно да побију све оне недужне људе. Учинили су исто са вољеном породицом. О не! То не може да буде!" 
Писма је писала углавном на енглеском, како је цензори не би разоткрили, будући да су сви Романови живели у константном страху од Бољшевика. 
Након Првог светског рата, Британија и Француска укључиле су се у Руски грађански рат и подржале антибољшевичку Белу армију, али нису могли да спасу царску породицу. 
Николај Други је збачен током револуције и осуђен је да остатак живота проведе у егзилу у Сибиру, али су га бољшевичке трупе убиле у подруму у Јекатеринбургу 17. јула 1918. и угасили 300 година стару династију Романових. 
У априлу 1919. док је Црвена армија прилазила Криму, краљ Џорџ Пети послао је британску ратну крстарицу да избави Ксенију и превезе је у Енглеску. 
Олга је побегла из Русије у Данску у фебруару 1920. са другим мужем и два сина и ту живела све до Стаљинове инвазије на једно данско острво, после чега је емигрирала у Онтарио (Канада). Умрла је 1960. 
Колекције писама која су припадала Олгином унуку, сада су на аукцији и очекује се да ће достићи цену од 100.000 фунти. Борман и Хитлер су преживели. Ево шта су створили након рата, читајте ОВДЕ. Извор: Дејли мејл, Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пропаст Романових
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА