Најновије

РУСИ УБИЛИ ЧЕЧЕНА: Био вођа терориста ИД у Хомсу, а борио се против Русије још у Чеченији!

Исламска држава је, понајвише захваљујући руским ударима у источном Хомсу, изгубила једног од својих врховних команданата, јавља Ал-Масдар Њуз позивајући се на своје изворе.

Застава ИД (фото: јутјуб принтскрин)

Ебу Ајуб Ал Шишанија, којег не треба мешати са покојним Абу Омар ал-Шишанијем, убио је руски Сухој Су-34 бомбардер током великих повлачења Исламске државе из централног Хомса у четвртак. Ебу Ајуб Ал Схисхани, човек чеченског порекла који је се борио и против руске војске у Чеченији, био је творац војних планова за први напад ИД на Палмиру у марту 2016. године, што је тада довело до повлачења Сиријске арапске армије (САА) из овог античког града.
Сада већ покојни командант ИД је такође учествовао у бројним борбама у суседном Ираку, посебно у пустињском рату око провинција Анбар и Нинива.
Његова смрт представља велики ударац снагама калифата која сада мора да пронађе замену ако желе да одбију очекивано наступање САА са истока из правца Палмире, и да се ослободе из опкољеног града и аеродрома Деир ез-Зора. 
Руски и сиријски борбени авиони су играли кључну улогу у одбацивању назад Исламске државе из сиријске пустиње. Редак видео који се појавио у петак показује ваздушне нападе на конвоје ИД који су безуспешно покушали да се повуку уз региона.  И командант ИД у Либану је убијен, али није све ишло како треба када је отео либанском војнику ручну гранату.... Читајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је настала Исламска држава
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА