Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТО) УБИЈЕН АЛ-БАРИДИ: Командант ИД ухапшен, али је отео гранату једном војнику, а онда...

Један од лидера такозване "Исламске државе" у Либану убијен је у петак као резултат антитерористичке операције либанске војске у Арсал.

Либанске трупе (фото: Јутјуб принтскрин)

Звучи као парадокс, али смрт Билал Ал-Баридија, поменутог команданта, дошла је као последица неуспеха рације, а не успеха.
Почетак операције био обећавајући када су либански војници упали у Баридијеву кућу и успели да ухвате живог. Сходно томе, он је одведен аутомобилом према војној бази у провинцији Бека на испитивање. Овде је операција пошла по злу. На путу до одредишта, конвој војске напали су два возила џихадиста Исламске државе. Уследила је пуцњава, а либански војници су убили возача једног од возила, и заробили друга два милитанта, који су се предали. Користећи  Користећи гужву, Бариди је успео да извуче ручну гранату из прслука једног од војника и активира га, усмртивши себе и ранивши шесторицу војника као резултат тога. Погледајте фотографије након овог догађаја. 

Како Сиријска арапска армија заједно са Палестинцима удара на енклаву џихадиста у Источној Гути погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Исламска држава обезглавила либанске војнике
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА