Најновије

Врховни вођа Ирана оплео по "тупоглавој крави" Саудијској Арабији, шта мислите због чега?

Недељу дана након што је амерички председник Доналд Трамп боравио у Ријаду где је потписао велики број уносних уговора са саудијским властима, ајатолах Али Хамнеи се нимало није похвално изразио о Саудијској Арабији.

Ајатолах Али Хамнеи (Фото: Јутјуб)

Наиме, изјавио је да је Саудијска Арабија "крава коју музу" САД.
Врховни вођа Ирана је истакао да Саудијска Арабија дели своје богатство са "паганима и непријатељима", преноси АП позивајући се на иранску полузваничну новинску агенцију Фарс.
"Тупоглава саудијска влада мисли да може да придобије пријатељство непријатеља тако што им даје новац", рекао је Хамнеи, додавши да је Саудијска Арабија, бастион ислама, "окрутна према верницима, а љубазна према паганима".
Трамп и саудијски краљ Салман потписали су, током посете америчког председника Ријаду прошле суботе, низ споразума укупне вредности више од 380 милијарди долара, који ће бити реализовани у наредних десет година.
Између осталог, потписали су и споразум о оружју вредан 110 милијарди долара.
Претежно шиитски Иран и већином сунитска Саудијска Арабија подржавају супротне стране у сукобима у Сирији, Јемену и другде на Блиском истоку. Прочитајте ОВДЕ и зашто Москва тврди да њени авиони нису нарушили британски ваздушни простор. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа масовна молитва у Ирану.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА