Најновије

НАДОМАК МАСКАНЕ: САА ослободила 13 села у Алепу, пред терористима два избора - да побегну или да умру (МАПА)

Сиријска Арапска Војска (СAA) напредује несмањеним темпом кроз равницу Маскане, ослобађајући у суботу 13 села које је раније држала Исламска држава, као и велики број фарми у југоисточној Алепу.

Борбе код Маскане (фото: Правда/Јутјуб принтскрин)

Тигар снаге потпомогнуте 5. легионом и племеном Ал-Бакир, успеле су да прегазе железничку станицу Маскана и суседно стамбено насеље. Ово напредовање прети да одсече град Маскану, последњи бастион ИД у провинцији Алепо, од главнине Исламске државе у Раки. Суштински, џихадисти смештени у граду морају се или повући из Маскане или се суочити са сигурном смрћу. 

Пуковник Сухеил Ал Хасан тренутно испитује два везане офанзиве на равнице Маскане. Једна има за циљ да прошири раније рањиву линију снабдевања Алепа, док друга има за циљ да опколи и ослободи Маскану, град у близини реке Еуфрат. С обзиром на тренутну стопу наоредовања, САА се очекује да уђе покрајину Рака у року од две недеље, и тако претекне курдске снаге у наредним борбама за "престоницу" Исламске државе.  Руске снаге нису само у вездуху него и на земљи Сирије, прочитајте ОВДЕ какво су херојство исказали. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су Тигар снаге ослободиле Ал Кабун
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА