Најновије

ТАЧИ, ХАРАДИНАЈ И ВЕСЕЉИ ИМАЈУ ПЛАН: Спремају се убиства лидера Срба са Косова

Албанци направили списак за ликвидацију лидера Срба који не подржавају формирање Војске Косова, пише Ало.

Тачи и Харадинај (Фото: Правда)

Према информацијама, Албанцима је дато зелено светло са Запада да покушају да разједине Србе на Косову, а план је да се тамошњим лидерима прво понуди новац, следе уцене, а ако ништа од тога не успе, планиране су ликвидације!
Како се сазнаје из безбедносних структура, тајна служба Албанаца са Косова ШИК већ је направила спискове са именима и спремила детаљан план ликвидације српских лидера, као и њихове нестанке, односно несрећне случајеве.
- Албанци сада покушавају да новцем дођу до појединих српских представника и преко њих се изборе за гласове за формирање војске Косова. Њихов превасходни задатак је да узму највећи део неалбанског корпуса и ставе под своју контролу, ако им то не успе, прелазе на следећи план. Тајна служба Албанаца ШИК до сада је веома успешно уклонила све доказе против Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија. Харадинај и Тачи обећавају сигурно формирање војске Косова, која би се одмах позиционирала на администаративној линији са Србијом. Сувишно би било објашњавати шта би то значило за Србе на Косову и какав би то безбедоносни изазов за Србију био - каже извор и подсећа да ШИК постоји још од 1996. и да је реч о веома моћној организацији, која има упоришта у свим владама у окружењу.
- Од око 900 милиона марака, колико је прикупљено за побуну на КиМ од 1996. до 1999, како се наводи о извештају БИА о албанском тероризму, половина новца је од трговине наркотицима, чиме се бавио управо ШИК! Тачи је некада у ШИК-у био руководилац у контраобавештајној служби. Међу руководиоцима те тајне службе био је и Фатмир Љимај, блиски Харадинајев сарадник и такође командант ОВК - наставља извор.
Коментаришући ову ситуацију, аналитичар Саша Боројевић каже да је ШИК веома разгранат и веома опасан.
- Нажалост, у прављењу тог списка и лоцирању водећих Срба помажу поједини Срби, који баш у Косовској Митровици граде зграду у српском делу, и то са албанским партнером и фирмом. У оквиру ШИК-а се налазе и одељења за пропаганду ван Косова и на Косову, па одељење за финансије и донације и одељење виђенијих људи за одбрану интереса рата, дакле, несумњиво је да се ради о веома моћној организацији! Познато је да су европске безбедносне службе још 2011. водиле истрагу поводом мистериозне смрти сведока Агима Зогаја у Немачкој, а за кога је био задужен Еулекс. Зогај је био један од кључних сведока против Харадинаја, а нарочито против Љимаја, за злочине у Клечки. Истрага је обухватала и једног бившег политичког саветника шефа мисије Еулекса, који је био блиско повезан са Кадријем Весељијем, који је водио обавештајну службу ШИК, и Џавидом Хаљитијем, предводником контраобавештајне службе. Они су имали и политичке функције - каже саговорник.
"На Балкану ће, пре или касније, доћи до мењања раница, нове међе ће се највероватније повући у Македонији, али и на Косову", тврди бивши заменик шефа ЦИА за Балкан Стивен Мејер. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ - Тачи је морао да пружа љубавне услуге Олбрајтовој!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА