Најновије

ДАН Д КО У СЛОБИНО ВРЕМЕ: Сукоби почели, центар Београда блокиран! (ВИДЕО)

Због припрема за инаугурацију изабраног председника, те најављени митинг и контрамитинг, поприличан део центра Београда је већ затворен за саобраћај! Као да је дан Д јер се очекује да ће Вучићевом митингу присуствоивати десетак хиљада присталица. А већ је дошло до првог сукоба...

Надгуривање и кошкање у Теразијском пролазу (Фото: Фејсбук/Принтскрин)

- Возила не саобраћају кроз и Булевар краља Александра, на потезу од Правног факултета до Дома Народне скупштине, затворен је Трг Николе Пашића, али и Дечанска улица до Теразијског тунела. Такође, више не може да се прође ни Косовском на потезу од Палмотићеве до Таковске - кажу из Београдског таксија.
Током наредних неколико сати, очекује се и привремено затварање Улице кнеза Милоша, на потезу од Немањине до Таковске, као и Таковска до Светогорске улице.
Око стотинак грађана који су се прикључили протесту против диктатуре упутило се ка Тргу републике након што их је кордон полиције спречио да се окупе на Теразијама и на Тргу Николе Пашића. Они су се потом разишли и најавили да ће се поново окупити у 18 сати.
Око њих 30-ак окупило се око 10 сати на "протесту против дикататуре" поводом полагања заклетве и преузимања дужности председника Србије Александра Вучића, али је полиција зауставила грађане који су хтели да се придруже протесту. Они су потом испред хотела Москве развили своје транспаренте, а одатле их је полиција потиснула ка Тргу републике.
Међу окупљењима је и посланик Нове странке Зоран Живковић који је изјавио да неће присуствовати полагању заклетве у Скупштини Србије, јер сматра да Вучић није легално изабран за председника.
Присталице Александра Вучића и његови противници сукобили су се у подземном тунелу на Теразијама, пошто су обе групе кренуле ка Скупштини Србије где Вучић треба да положи заклетву. У тунелу се у трнутку сукоба налазио и Живковић.
Обе групе кренуле су подземним пролазом од Хотела Москва ка Скупштини Србије. После размене ружних речи и повика "Вучићу лопове", "Издаја, издаја" дошло је и до физичког сукоба две групе. Вучићеве присталице узвратиле су узвицима "ми смо већина, нисмо издајници".
У сукобу два младића у пролазу један је одгурнут и он се скотрљао низ степенице, а полиција није реаговала.
Десетак мушкараца стало је на излаз из пролаза и направила кордон, међутим полиција и даље није реаговала. На питање новинара одакле су и кога представљају, они су одгурнули новинарку Радија Београд и избили јој диктафон. Људи који су били на протесту викали су да су то Вучићеви батинаши.
Зоран Живковић покушао је да смири ситуацију и умири обе групе грађана у тунелу.
Полицијске снаге распоређене су на Теразијама, а полиција је раније учеснике "Протеста против диктатуре" зауставила код Безистана и рекла им да их неће пустити да се приближе Тргу Николе Пашића и платоу испред Скупштине, пошто скуп није пријављен.
Прочитајте ОВДЕ Вучић каже да неће признати независност Косова, али...
Извор: Блиц/Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте тучу студената и присталица СНС, забележену на протестима после изборне победе Вучића.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА