Најновије

АМЕРИЧКИ САВЕЗНИЦИ ИЗ АЛ ШАРКИЈЕ ПЛАЧУ ЗБОГ РУСА: "Они су нас бомбардовали кад смо ми кренули у напад на асадовцееее..."

Представници милитантне групе коју подржавају САД криве руске ваздушне нападе што јуче није успео напредак против сиријске војске и њених савезника на аутопуту Дамаск-Багдад.

Руски бомбардери (фото: Јутјуб принтскрин)

Они су рекли да је шест авиона бомбардовало тзв. опозиционе снаге које су напредовале против "Иранске милиције" у тој области.
"Руски авиони у борбеном налету су нас бомбардовали како би одбили наше напредовање након што смо разбили прву линију одбране Иранске милиције и преотели напредне положаје у близини контролне тачке Заза", пренео је Ројтерс изјаву Саад ал Хаџа, портпарола Џаиш Осуд ал-Шаркије, милитантне групе коју подржавају САД, а која делује у овој области. Ваздушни напади су, како је извештавано, погодили милитанте када су они отпочели нападе на положаје владиних снага на овом подручју. Међутим, Хаџ је негирао да је било жртава у његовој групи.  Занимљиво је напоменути да мејнстрим медији и службе САД и даље негирају да је Сиријска Арапска армија распоређена на потезу аутопута Дамаск-Багдад. Јер, ако би признали, онда би морали да кажу и да је једини циљ снага предвођених од САД, да спрече владу у Дамаску да обнови контролу граница. А шта су Руси урадили у области Заза и како су десетковали побуњенике на рути аутопута Дамаск - Багдад, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руско бомбардовање терориста у Сирији снимљено ГоПро камером
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА