Најновије

БРНАБИЋЕВА ВЕЋ ИЗНОСИ ПЛАНОВЕ КАО ДА ЈЕ ПРЕМИЈЕР: "Најпре ћемо се окренути реформи правосуђа, а остали изазови Владе су..."

Министарка за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић каже за РТС да је највећи успех Владе Александра Вучића то што је имала храбрости да покрене непопуларне мере, да је најтежи део пута пређен, али да нова Влада треба да настави брже ка економским успесима. Истакла је да са новим председником није разговарала о премијерској позицији.

Ана Брнабић (фото: РТС принтскрин)

Брнабићева је, гостујући у Дневнику РТС-а, нагласила да је велики успех Владе Александра Вучића обезбеђивање макроекономске консолидације и фискалне стабилности.
"Били смо три месеца од банкрота, веома је тешко тај брод који је кренуо ка тој санти зауставити и превести у мирније воде", каже Брнабићева.
Поред тога, наводи да је долазак кинеских инвеститора у Железару велика ствар.
Као велике успехе Владе истиче и развој инфраструктуре, увођење електронских грађевинских дозвола, реформу јавне управе.
"Највећи успех су непопуларне мере које је Влада Александра Вучића имала храбрости да покрене", сматра министарка.
Тврди да је мало познато то да је Влада организовала састанке Републичког савета за националне мањине, који комуницира са свим саветима националих мањина, који су раније били одржавани само једном годишње.
Као највећи изазов нове Владе, која треба да буде формирана за 30 дана, види одржавање макрекономске стабилности и фискалне консолидације, фокусирање на економски развој, предузетништво, подршку малим и средњим предузећима, више радних места.
"Најтежи део пута је био окренути тај брод и сад је реално да морамо брже у економске успехе. Треба да се фокусирамо сада на реформу правосуђа", наглашава Брнабићева.
Говорећи о томе да ли јој је понуђена премијерска позиција, као и о томе да би у случају да буде изабрана за ту функцију била прва жена премијер у Србији, Брнабићева каже да о томе није разговарала са новоизабраним председником Александром Вучићем.
"Могуће да сам ја у овом тренутку у игри као једно од имена, али жене су у овој Влади показале колико су спремне да воде своје ресоре и Владу", тврди министарка.
Истакла је да се труди да се фокусира на свој посао, као и да није било разговора до сада о премијерској позицији.
"Ја дођем на посао ујутру и трудим се да се фокусирам на свој посао, има пуно ствари. Ако ми буде понуђен други посао, размишљаћу о њему", каже Брнабићева.
Данас почиње пуна примена Закона о општем управном поступку, а министарка каже да је завршено повезивање свих шест институција и обука запослених, као и да ће од 5. јуна бити отворен кол центар као помоћ грађанима.
"То је први закон који каже да грађани нису курири државе, већ је држава сервис грађана", поручила је министарка.
Када је реч о намерама "Континентала" да отворе софтверски истраживачко-развојни центар у Новом Саду, Брнабићева каже да би долазак те компаније био од огромног значаја, као и да је Вучићев тим дуго радио на томе.
"Није толико важан сам по себи, већ прави окружење које помаже Србији да се уздигне", закључила је Брнабићева. А Вучић је укинуо европску тековину, чим је ступио на Андрићев венац, изменио је правило које важи у ЕУ, читајте ОВДЕ. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА