Најновије

Никад виђена слика Ратка Младића: Док га је Хаг тражио, он се проводио на Сабору у Гучи! (ФОТО)

У јеку бекства и скривања, док су га тражили истражни органи због потернице Хашког трибунала који га је теретио за ратне злочине, Ратко Младић се 2.000 године појавио на Сабору трубача у Гучи. Да ово није још једна од урбаних легенди, доказује слика на којој Младић позира насмејан.

Младић (Фото: Синхуа)

Иако је Младић тада био најтраженији хашки оптуженик, нико од присутних га није пријавио. Напротив, два човека која су препознала генерала који је седео са супругом, пришла су му с леђа, загрлили га и питали да ли могу да се сликају са њим.
Истог тренутка били су на поду. Обојицу је у секунди оборио човек који стоји позади на слици.
Уплашени људи гледали су у људску громаду високу преко 2 метра. Ратко се окренуо, насмејао, извинио и пристао да се слика са њима.
Након што је фотоапарат шкљоцнуо, Ратко се обратио момку који их је сликао и рекао: “Дај то ‘вамо!” Дечко се уплашио да ће Младић разбити фотоапарат. Генерал је загрмео: “Стани мирно” и сликао дечка који је стајао са друге стране стола.
Генерал Ратко Младић вратио се из Гуче исто како је тамо и стигао – хеликоптером.
Ухапшен је тек 11 година касније у селу Лазарево код Зрењанина, где се скривао под именом Милорад Комадић. Све до тада био је најтраженији хашки оптуженик. У исто време стварају се две терористичке владе на Балкану. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ратко Младић у сузама и крај рата 1995.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА