Најновије

КАО ДА СУ НЕМАЊИЋИ: Тому и Драгицу сахрањују у крипти њихове цркве?!

Тома и Драгица планирају да се сахране у цркви попут чувених српских владара и патријарха.

Томислав Николић (Фото: РИА Новости)

Према речима нашег извора, бивши председник Србије Томислав Николић и његова супруга Драгица Николић који су ктитори недавно завршеног Храма Светог великомученика Димитрија у Бајчетини, испланирали су да у оквиру њега изграде и крипту у којој ће се налазити њихове гробнице!
- То је њихова жеља још одавно, а за то су добили и благослов патријарха - каже наш извор.
И сам Николић је ту чињеницу дискретно “провукао“ у свом опширном говору приликом освештавања храма.
- Икона са мојим ликом ће сигурно бити постављена, па ће моћи да сликају они што желе да нападају, а онда да не помисле случајно да сам се ја уплашио било чега, уосталом за то је пример и крипта. Патријарх Иринеј ми је предложио да направим крипту у цркви. Рекао је да је то потпуно у складу са канонима, тако да ћу ја то да испоштујем - рекао је Николић.
Верски аналитичар Драшко Ђеновић каже да га ова жеља бившег председника ни мало не изненађује “јер смо за време његовог мандата могли да се уверимо колико је амбициозан”.
- Крипта је, иако ружно звучи да се каже, гробница у оквиру цркве. Многе крипте су и лепо украшене фрескама јер властодршци воле да им буде лепо свуда. У криптама су углавном сахрањивани владари, чланови краљевске породице, патријарси и ктитори уколико то желе, али не желе увек сви, смао појединци попут Николића - објашњава Ђеновић.
Маркетиншки стручњак Цвијетин Миливојевић каже да је у целој овој причи спорно “да неко ко се закуне над олтаром, па заклетву погази уопште дође на идеју да гради цркву”.
- Он се у цркви Светог Александра Невског заклео над олтаром 2008. године као шеф посланичке групе радикала, а после само три месеца покрао посланичке мандате. Не само да је погазио заклетву, него је измишљао причу како је негде затурио те мандате у некој фиоци. Та његова црква коју је направио је заправо црква покајница због свега што је радио и ја једино тако могу да је разумем - каже Миливојевић. Погледајте ОВДЕ ко је једини од опозиције спреман на дијалог са Вучићем. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Шешељ оштро критиковао Драгицу Николић:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА