Најновије

СНС НЕ ДА ВУЧИЋА: Ево коме је најближа премијерска фотеља!

Седница Председништва СНС, на којој ће се расправљати о премијеру и саставу владе, требало би да буде одржана до краја следеће недеље.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Став који буде заузео врх напредњака требало би да потврди и Главни одбор СНС, како би потом председник Србије Александар Вучић саопштио ко ће бити његов наследник у Немањиној 11.
- Према нашим информацијама, круг кандидата за мандатара за састав владе практично је сведен на два имена - лидера социјалиста Ивицу Дачића и министарку државне управе Ану Брнабић. А, актуелни вршилац дужности премијера има веће шансе да преузме кормило извршне власти. Међутим, у врху СНС јака је струја која сматра да премијер треба да дође из редова напредњака, као најјаче странке, па се очекује да на седници Председништва буду изнети и такви захтеви - наводи се. 
Поједини функционери напредњака противе се и томе да СНС буде широке руке према социјалистима приликом поделе ресора. 
- У врху СНС посебно имају "гард" према опцији у којој би кадрови СПС преузели портфеље привреде и здравства, за које се спекулише да ће у новој подели министарских карата припасти Дачићевима. Пре него што седне да разговара са најближим сарадницима у странци, Вучић ће обавити серију консултација са представницима свих изборних листа у Народној скупштини и ти састанци, како је најавио, почеће у понедељак. За сада је једино извесно да ће се том позиву одазвати представници СНС, СПС, ЈС и лидер ЛДП Чедомир Јовановић, док из већине осталих странака опозиције поручују да неће ићи на 'Вучићев канабе' - пише београдски лист. 
У ДС су поручили да нико из те странке неће ићи на Андрићев венац, јер "не желе да учествују у представи за јавност". 
- Исти став заузели су и председник СДС Борис Тадић и лидер "Двери" Бошко Обрадовић. Одлуку да ли ће ићи на консултације још нису донели покрет Доста је било, Нова странка и радикали. Нови председник Србије највероватније ће на седници Председништва СНС отворити и питање одласка са кормила напредњака, али ту ће, како сада ствари стоје, наићи на жестог отпор високих страначких функционера који се противе томе да он оде са чела странке. Потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у петак је поручио да Вучић треба да настави да води напредњаке и да би његова оставка била лоша за СНС - закључује се. Погледајте ОВДЕ како Вучић намерава да мења Устав. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте поређење политичких ставова Александра Вучића некада и сада:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА