Најновије

ВЕЛИКА ПОБЕДА СИРИЈСКЕ АРМИЈЕ: Ослобођена Маскана! Исламска држава уништена у покрајини Алепо! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија објавила је вечерас да се град Маскана, последње упориште Исламске државе у покрајини Алепо, сада налази под пуном контролом сиријских снага.

Још једна победа Тигрових снага (Фото: public)

Како наводи сиријска војна команда, терористи су се повукли из Маскане, након што су у борбама претходних дана, али и данас, изгубили све позиције које се налазе изнад града. Кључна позиција коју су изгубили током данашњег дана била је  црпна станица североисточно од Маскане:
Операције за ослобођење Маскане, које су покренуте 14. маја првим нападима на положаје Исламске државе у околини аеродрома Џира, предводили су припадници Специјалних јединица Обавештајне службе при Ратном ваздухопловству Сиријске арапске армије, познатији као Тигрове снаге. Очекује се да ће се терористи у повлачењу спуштати према аутопуту Закија и даље према истоку покрајине Хама, пошто је пут према Раки под контролом курдских снага. Са друге стране, растерећене јединице Сиријске армије погураће преостали део фронта према граници са покрајином Рака и очекује се брзо потпуно ослобођење преосталих територија на истоку Алепа.

Након ослобођења Маскане, Тигрове снаге ће, највероватније, бити пребачене управо на исток покрајине Хама, где треба очистити сам центар сиријске тероторије, и обезбедити главну везу сиријских снага на северу и југу земље.  Руско ваздухопловство већ је започело припрему терена, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА