Најновије

СКАНДАЛ: Тукли се пијани НАТО војници, има повређених!

Четири немачка војника стационираних у Литванији, повређена су у суботу увече у граду Јонава током туче, војници су били у алкохолисаном стању, саопштила је прес-служба полиције Литваније.

НАТО војници (Фото: Јутјуб)

- Током борбе у Јонави повређена су четири пијана немачка војника стационирана у Литванији - наводи се у саопштењу.
Полиција је додала да се туча догодила у суботу увече и да су војници тренутно на амбулантном лечењу.
У саопштењу се такође наводи да су током инцидента немачки војници били у цивилу и да се инцидент није десило док су били на дужности. Тренутно се води прелиминарна истрага.
У јулу 2016. године на самиту НАТО-а у Варшави одлучено је да се у Литванији, Летонији, Естонији и Пољској размести по један међународни батаљон НАТО-а. Њихово формирање преузели су на себе Велика Британија, Немачка, Канада и САД. У периоду од 2017. до 2018. године у батаљону НАТО-а у Литванији служиће више од 1,2 хиљада војника. 2016. године то ће бити војници из Немачке, Норвешке, Холандије, Белгије, Луксембурга, а следеће — војници из Хрватске и Француске.   
Раније је у Литванију стигло око 200 норвешких војника. У међународном батаљону НАТО-а у Литванији заједно са норвешким контингентом већ је распоређено 450 немачких, 100 белгијских и 250 холандских војника. Погледајте ОВДЕ како је Лазански коментарисао Трампов однос према Европи. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледала вежба НАТО-а у Литванији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА