Најновије

СУКОБ У ОПОЗИЦИЈИ: "Јанковић је лажов!"

Бесни рат Живковића и Јанковића!

Саша Јанковић (Фото: Јутјуб

Лидер Нове странке Зоран Живковић оптужио је председника „Покрета слободних грађана“ и дојучерашњег саборца Сашу Јанковића да је лажов! Ово није први пут да ова два опозиционара улазе у сукоб.
Живковић је Јанковића критиковао и због термина одржавања контрамитинга на дан полагања заклетве председника Александра Вучића, а такође је истакао да му став Саше Јанковића није јасан.
Наиме, Саша Јанковић је на Твитеру поделио вест од 13. априла, када је најавио да ће формирати свој „Покрет слободних грађана“ и када је рекао да ће и Нова странка Зорана Живковића бити део тог покрета.
Међутим, Живковићеве присталице убрзо су му скренуле пажњу да се то није догодило, на шта је Јанковић тврдио да он није порекао реч.
На опаску Живковићевих симпатизера да Јанковић својим одговором имплицира да Нова лаже, као и на констатацију да је Јанковић био у главним одборима свих странака и удружења која су га подржали, изузев Нове странке, Јанковић је одговорио да се загубио позив.
Расправа на друштвеним мрежама је трајала још неко време, да би на крају Саша Јанковић „отворио карте”.
- Жао ми је због људи из Нове који су помислили да нисам хтео. Ваш председник има очекивања која не могу да испуним и позив се негде изгубио - навео је он.
Чини се да је ова реченица била кап која је прелила чашу, па се у расправу укључио и Зоран Живковић.
- Да, очекивања су да се држи реч - да се не лаже. Ако је то много... - написао је лидер Нове странке.
Иначе, Зоран Живковић је казао да није присуствовао скупу опозиције на дан полагања заклетве председника Александра Вучића јер је сазван без идеје и циља.
- Ако је смисао окупљања опозиције противљење Вучићевој инаугурацији, онда је требало протестовати у тренутку њеног дешавања, а то је било између 10 и 12 сати - рекао је он и додао да су на скупу опозиције били присутни они, међу којима је „један направио Вучићу странку, други му је служио, а трећи дели његове ставове”.
Одговарајући на питање да ли се Нова странка и Јанковићев покрет дистанцирају једни од других, Живковић је одговорио да Саша Јанковић не спада у групу људи који „јавно или тајно сарађују са Вучићем”, али, како је рекао, Јанковић је прво рекао да види Нову странку у свом покрету, а потом да у покрету нема места за политичке странке.
- У том смислу његов став није јасан, али сам сигуран да ћемо разговарати - истакао је Живковић за медије. Погледајте ОВДЕ због чега је Јаблановић потезао пиштољ на косовске Србе. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта је Саша Јанковић рекао за Сребреницу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА