Најновије

ЛАЗАНСКИ БИО У ПРАВУ? Ухапшен, па пуштен, словеначки (НАТО) шпијун у Македонији

Телевизија "ПОП" јавила је да је агент словеначке обавештајне службе ухапшен у Македонији зато што је правио видео-снимке дроном у близини викендице македонског председника Ђорђа Иванова на Охридском језеру. Чини се да је војни коментатор Мирослав Лазански око чијег је боравка у Македонији направљена читава међудржавна афера, био у праву када је поменуо да је чуо да је уочи избора било страних обавештајаца.

Охрид (Фото: Јутјуб)

Словенац се македонској полицији средином априла када је приведен, представио као агент безбедносне обавештајне службе Словеније, идентификујући се картицом чланства у НАТО алијанси, преноси СТА.
Он је, како јавља словеначка телевизија ПОП, полицији рекао да је био на мисији у Напуљу (Италија), а да је у Македонију дошао приватно, додавши да је дрон био у његовом приватном власништву и да је њим управљао играјући се са својим дететом.
Према медијским наводима, македонска полиција одмах је привела Словенца и запленила његова документа и дрон и осумњичила га за шпијунажу, обавестивши министарство спољних послова Словеније о догађају.
Словеначко министарство одбране потом је контактирало са македонским властима, након чега је Словенац добио назад своја документа и дрон, и ослобођен је уз новчану казну од 500 евра.
Он је, како се наводи, одмах по ослобађању напустио Македонију, а према наводима телевизије ПОП, словеначко Министарство одбране инсистира на томе да он није био на тајној мисији у Македонији.
Прочитајте ОВДЕ и шта каже Дачић о подршки Америке косовским Албанцима?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта каже бивши македонски обавештајац о инциденту у Собрању.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА