Најновије

Позиви за резервни састав војске стижу и женама!

Војни обвезници у резервном саставу који су одслужили војни рок са оружјем биће позивани у јуну и јулу на једнодневне и вишедневне војне вежбе према посебним плановима и распоредима, а позиви ће стизати и припадницама лепшег пола које су добровољно служиле војни рок.

Официрка (фото: Јутјуб принтскрин)

Ова реченица, коју је Министарство одбране навело на крају саопштења о обуци везиста из резервног састава у Горњем Милановцу, најавила је наставак учесталог позивања на обуку некадашњих војника, а данас резервиста. Војни позив у поштанском сандучету као и да даље изазива лоше асоцијације у колективној свести, иако је од последњег рата прошло 18 година. А тих деведесетих година прошлог века позив на војну вежбу заиста је могао значити и одлазак у рат.
Актуелно позивање резервиста постало је тема медија и расправа на друштвеним мрежама, можда и зато што се тренутно обука бивших војника у значајној мери спроводи у Београду, где збивања увек лакше привуку пажњу јавности. Министар потврдио, мигови стижу, постајемо светска сила, опширније ОВДЕ. Извор: Политика, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трејлер за филм "Војна академија"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА