Најновије

Шта мислите, колико се Србија задужила за изградњу Коридора 10, који неће бити завршен ни ове године? (ВИДЕО)

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Зорана Михајловић изјавила је данас да сматра да ауто-пут Коридор 10 неће бити комплетно завршен ове године због "извесних проблема" у изградњи.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

"У овом тренутку не могу да прецизно кажем када ће тачно бити комплетно завршен Коридор 10 јер има извесних проблема у изградњи, као и на Коридору 11, али мислим да Коридор 10 неће бити готов ове године", рекла је она.
Михајловић је у Влади Србије рекла новинарима да на Коридору 10 "има неколико критичних деоница" и да су узроци кашњења "објективне и субјективне природе".
"Тренутно смо на завршетку Коридора 10 који нам је јако важан због привредног раста и не смемо да каснимо", рекла је Михајловић.
Она је изнела процену да ће у току ове године на Коридору 10 и Коридору 11 пустити у саобраћај бар 80 км аутопута.
“Ми смо спремни, на основу даљих анализа извођача, да станемо и да кажемо који уговори треба да се наставе а који са завршетком грађевинске сезоне да се раскидају. Нема смисла да више слушамо приче да ће нешто да се ради боље а да за резултат немамо завршен пут", рекла је Михајловић и додала да се ради на оштетним захтевима и извештајима попут обог који је Министарство урадило за компанију Актор. 
Подсетимо, у том извештају се наводи да ова грчка компанија ангажована на изградњи Коридора 10 нема довољно радне снаге, механизације и опреме. Изградња деонице коју је требало да изгради фирма Актор поскупела је за 20 милиона евра
Након данашњег састанка , Михајловић је похвалила новог директора Коридора Србије Зорана Бабића јер не тражи кривце и оправдања, већ ради на терену.
Зоран Бабић вд директор Коридора је поздравио идеју да се најмање једном месечно одржавају састанци Минстарства с представницима предузећа Коридори и Путеви Србије како би се одмах решавали проблеми. Бабић је навео и да неће ништа да најављује јер је човек који воли да ради корак по корак.
На 176 километара изградње аутопута ангажовано је 14 фирми извођача и најмање 368 подизвођача. Док се извођачке фирме у једном од највећих државних послова бирају на тендеру, подизвођачи се бирају без тендера, што оставља огроман простор за злоупотребе. 
Србија се за градњу коридора 10 и 11 од 2011. задужила 1,3 милијарди евра. За увећане цене и бројна одлагања завршетка Коридора 10 и деоница на Коридору 11 нико није крив, нико није одговарао и нико није сносио последице. 

Вучић треба сам да изабере премијера

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Зорана Михајловић говорила је данас И о консултацијама председника Вучића са парламентарним странкама. Она је навела да новог премијера треба да изабере председник Републике Александар Вучић и да му за то нису потребне "специјалне консултације". Тај став је образложила тиме што је Вучић, који је и лидер СНС, победио на изборима за председника Србије.
"Мој став је да без специјалних консултација Вучић треба да сам донесе одлуку о избору премијера", рекла је Михајловић.
Прочитајте ОВДЕ зашто Мирослав Лазански сматра да је чланство Црне Горе у НАТО, директан удар на Србију?
Извор: Инсајдер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта је министарка рекла о Милану Стаматовићу, пртедседнику Општине Чајетина.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА