Најновије

ВУЛИН: Ја ћу увек бити са Србима са КиМ, неће ме спречити!

БEOГРAД - Приштина нема другог начина да се обрачуна са политиком Владе Србиjе осим силом и грубим насиљем, али веза између Владе Србиjе и Срба на KиM не може да се прекине ни насиљем, ни на било коjи други начин, изjавио jе данас министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин.

Вулин (Фото: Јутјуб)

Коментаришући јучерашњу забрану његовог уласка на КиМ, Вулин је рекао да ће он бити са Србима на КиМ увек када год им буде био потребан и када год Влада Србије процени да је потребно наше присуство.
- Приштина шта год мислила да ради овом силом, не успева у томе. Срби на КиМ знају да је Влада Србије једина сигурност за њих, да живот на КиМ не може да постоји без Владе и државе Србије - рекао је Вулин.
Он је додао да Срби врло добро знају да Влада и држава Србија никада неће признати никакво независно Косово и да никада неће одустати од наше политике да можемо да прихватимо да је Косово привремена територија под привременом управом УН у складу са Реозлуцијом 12 44.
Вулин је и позвао све Србе на КиМ да гласају за Српску листу јер је то, како је навео, једини начин да се изборимо да не буде војске Косова.
Према његовим речима, тако ћемо сачувати функционисање живота и начин финансирања живота на простору КиМ.
- А ја ћу увек бити са Србима - закључио је Вулин који је одржао предавање на београдској пословној школи.
Дневник "Коха" јуче је пренео, позивајући се на изворе из владе у Приштини да је косовска влада одлучила да забрани улазак на Косово министру за рад у влади Србије Александру Вулину, те да је она уследила као реципрочна мера након што, како тврде, српске власти нису дозволиле бившој председници Косова Атифети Јахјаги да присуствује фестивалу "Мирдита, добар дан" у Београду у петак.
Владина Канцеларија за Косово и Метохију је, међутим, већ раније саопштила да грађанка Републике Србије са пребивалиштем на подручју АП КиМ Атифете Јахјага није ни покушала да са тог подручја уђе у централну Србију преко неког од административних прелаза.
Хашим Тачи нарољаног Јаблановића вадио из затвора. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Министар Вулин - Велики ненајављени инспекцијски надзор
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА