Најновије

ПОДЕЉЕНА ПОМОЋ ЗА ГРАДЊУ КУЋА: "Држава води бригу о страним мигрантима, а својим прогнанима затвара врата" (ФОТО)

Члан Већа општине Нови Београд и председник Комисије за избор корисника помоћи у виду грађевинског материјала за избегла и прогнана лица из Републике Српске Крајине, Биљана Живојиновић, информисала је јавност о акцији поделе грађевинског материјала угроженим породицама.

Биљана Живојиновић, СРС (фото: СРС Београд)

"У последње време сведоци смо маћехинског односа државе према људима са избегличким статусом, с једне стране, и мигрантима с друге стране. Нажалост, сва пажња режимских институција усмерена је била ка помагању мигрантима док су на маргинама остала лица из Републике Српске Крајине као и расељена лица с подручја Косова и Метохије", рекла је Живојиновић, која је и функционер Српске радикалне странке.

"С тим у вези, и поред мизерног буџета општине, успели смо крајњим напорима да изађемо у сусрет људима који вапе за помоћ, а којима су државне институције затвориле врата. У првој, у низу наредних акција, обезбедили смо грађевински материјал за пет најугроженијих породица које су на време конкурисале", истакла је госпођа Живојиновић.

Она је казала да се овакве акције одржавају у свим београдским општинама где српски радикали партиципирају у власти. "Иако се овакве акције често одржавају, општине, ипак, због смањених ингеренција и мањих буџета нису у могућности да помогну свим грађанима са овим статусом. Након предстојећих градских избора где очекујемо велику подршку свих суграђана, и преузимања власти у Граду, српски радикали ће бринути  како о избеглим и расељенима, тако и о свим социјално угроженим лицима", поручила је она.

Српски адвокати покрећу међународну тужбу против НАТО пакта, читајте ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ о мигрантима: Тражиће да примимо 60.000
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА