Најновије

РАМА И ЗАЕВ ДОГОВОРИЛИ УДАР НА СРБИЈУ: Ево шта пише у обавештајној документацији о тајном пакту албанског и македонског премијера!

Албански премијер Еди Рама и новоизабрани председник македонске владе Зоран Заев крајем децембра и почетком јануара договорили су се да заједно ударе на Србију, да "објаве рат" Русији и трансформишу Македонију у албанску државу Илириду!

Рама и Заев (Фото: Јутјуб)

Ово стоји у поверљивој обавештајној документацији до које је Информер дошао.
У питању је службена преписка две западне тајне службе у којима оне описују сусрете и тајне разговоре Раме, Заева и лидера албанских политичких партија у Македонији.

Рама диктирао услове

Један од састанака који се у овој документацији описује јесте и сусрет Раме и Заева у хотелу "Династи" у Тирани коме су у првим данима јануара присуствовали представници албанских партија у Македонији: Демократског савеза за интеграцију, Коалиције Беса и Алијансе Албанаца.
На почетку овог разговора, Рама је јасно ставио до знања Заеву да, ако жели подршку Албаније за формирање нове владе, мора да испуни одређене услове:
- Зоране, Ви сте дужни да испуњавате и уважавате вољу албанских бирача, коју су они изразили на ванредним парламентарним изборима у децембру. Држите се Охридског споразума, а ако то не буде извршено, Зоране, у Македонији неће бити мира! Тада ће се то решавати другим средствима. Свима вам препоручујем да се придржавате следећих ставова... зато што ће само у том случају бити постигнути коначни циљеви савеза Албаније са федералним државама. Јуче сам са нашим драгим другом Доналдом Луом добио подршку која ће омогућити да се приступи потпуној реализацији наших заједничких задатака. Као резултат тога, ту реалност треба да прихвате и Груевски и Иванов или их неће бити! Неопходно је Русији поломити кичму на Балкану! То је кључни моменат, то је интерес целог Запада! Пројекат гасовода кроз Турску, Грчку, Македонију и Србију треба да буде онемогућен - рекао је дословце Рама.
Нови македонски премијер Заев, који је на власт дошао неколико месеци касније, одговорио је Рами да се плаши да би такве планове могао да помрси "руски и српски утицај на Балкану".
Рама је, међутим, поручио да нема ни најмању сумњу у реализацију овог сценарија јер има подршку америчких амбасадора у Скопљу и Тирани Доналда Луа и Џеса Бејлија.
Албански премијер је рекао и да инсистира да македонска влада усвоји резолуцију о наводном геноциду над Албанцима у Македонији од 1912. до 1956.
Заев му је на то одговорио:
- Све то можемо да урадимо једино ако успемо да за то окривимо српски елемент, и на тај начин се уклони даљи српски утицај у Македонији...
Сасвим је занимљиво да је Заев на једном од састанака са Рамом рекао и да је за реализацију овог пакленог плана обезбедио подршку лобиста и појединих медија у Бугарској и Србији.

Уплашени Заев

У документацији  помиње се чак и да је Еди Рама у једном од разговора рекао Заеву да ће, ако затреба, инсценирати покушај атентата на њега.
- У случају побуне јавности против нашег плана, уколико почну напади на државни пројекат Македоније која треба да се трансформише у Илириду и као таква уђе у ЕУ и НАТО, ми ћемо, Зоране, тебе морати да представимо као жртву, извешћемо један напад и тако окренути народ на твоју и нашу страну... - објаснио је Еди Рама.

Шта су Рама и Заев договорили

1. Уклањање српског утицаја у Македонији и удар на Србију
2. Уставно признавање Албанаца као државотворне нације у Македонији
3. Подршку свакој уставној иницијативи која јача етничку једнакост Албанаца
4. У Устав унети да је, поред македонског, и албански језик званичан
5. Застава, химна и грб морају да приказују "мултиетничко спајање и једнакост"
6. У Собрању прихвати Резолуција која осуђује геноцид над Албанцима од 1912. до 1956.

Рама без текста, Заев демантује

Поводом ових сазнања, контактиран је кабинет албанског и македонског премијера. Најближи сарадници Едија Раме наводно су шокирани овим транскриптима.
- Остао сам без текста! Ништа од тога нема везе с реалношћу - поручио нам је Ендри Фуга, директор за комуникације у албанској влади, док су из Заевљевог кабинета званично негирали да је састанак Раме и Заева икада одржан:
- Једини сусрет Раме и Заева десио се крајем септембра 2016. године на конференцији ОЕБС, када су се видели на пола сата. Они се отад нису срели, тако да наведене информације нису тачне.
Шта је Дачић рекао о државним, националним и стратешким циљевима Србије можете прочитати ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заев и Рама спремају етничко чишћење: Македонија је део Велике Албаније
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА