Најновије

СПРЕМА ЛИ СЕ РАТ НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА? Ову државу је Иран оптужио да стоји иза терористичких напада! (ВИДЕО)

Јутрос је у Техерану наоружана група мушкараца упала у ирански парламент у Техерану пуцавши на чуваре Иранске револуционарне гарде и цивиле, након чега су узели таоце.

Хаос на улицама Техерана (Фото: Јутјуб)

Иранска револуционарна гарда оптужула је Саудијску Арабију да стоји иза данашњих терористичких напада у Техерану! - Овај терористички напад догодио се свега недељу дана након састанка америчког председника Доналда Трампа и саудијских лидера који подржавају терористе. Чињеница да је ИД преузела одговорност доказује да су они умешани у овај брутални напад - наводи се у изјави коју преноси Ројтерс. Агенција наводи да је одговорност за нападе у Ирану, земљи коју чврсто контролишу шиитски муслимани, прва преузела Исламска држава, екстремистичка организација сунитских муслимана. Бригадни генерал Салами обећао је освету Исламској држави и њеним савезницима. "Да не буде било какве недоумице, ми ћемо се за данашње нападе у Техерану осветити терористима, њиховим подружницама и онима који их подржавају", рекао је Салами иранским државним медијима. Револуционарне гарде је у саопштењу навела да је "доказала већ у прошлости да ће се осветити за било коју невино проливену крв" у Ирану.
Талачка криза трајала је скоро цео дан, а нападу је погинуло 12 особа укључујући и четворо терориста. Готово истовремено, на другом крају града дошло је до пуцањаве, а потом се женa бомбаш самоубица разнела испред маузолеја имама Хомеинија. За оба напада одговорност је преузела Исламска држава.
Прочитајте ОВДЕ и како је то Доналд Трамп направио буру на Блиском Истоку и у вези са чим?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ова сјајна репортажа ће вам помоћи да мало боље схватите све што се тиче Ирана.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА